Csak május végén születik döntés az Activision-Blizzard felvásárlásáról

  • Írta: zoenn
  • 2023. március 19.
  • Biznisz
Link másolása
Az Európai Unió versenyhivatala csak május végén dönt arról, hogy engedélyezi-e a Microsoftnak az Activision-Blizzard felvásárlását, miután a redmondiak újabb jogorvoslati javaslatot nyújtottak be.

Az Európai Bizottság korábban április 25-re ígért döntést az Activision-Blizzard 69 milliárd dolláros felvásárlásáról, ám a legújabb fejlemények szerint a dátumot május 22-re tolták el, miután a vevő újabb jogorvoslati javaslatot nyújtott be a hivatalnak.

Nem hozták nyilvánosságra eme dokumentumot, de biztosra vehetjük, hogy az elmúlt hetekben számos vád érte a Microsoftot a Call of Duty kisajátításával kapcsolatban, így néhány kényes kérdést még tisztázni szeretne a vállalat, mielőtt a versenyhivatal rábólint az üzletre. A Retuers témában jártas forrásokra hivatkozva úgy tudja, hogy a Microsoft a Nintendóval és az Nvidiával kötött megállapodása után már megnyerte az EU szabályozóit, csupán a Sony vétózza a felvásárlást a saját érdekeit figyelembe véve.

Az Egyesült Királyság CMA-ja április 26-ra ígért döntést, nem titkoltan további engedményeket vár a Microsofttól.

7.
7.
crytek
#6: Mert sokunk a konzol exklúzivoktól is okádunk sugárba.. ezek meg még pc-n is csinálnak ilyet ok hogy 1 év de akkor is..
Engem pont nem érdekelnek a kuponjaik meg az ingyen szarjaik. Inkább várok 10 évet de steamre lesznek beszerezve mintsem eladjam a lelkem ezeknek
6.
6.
Gaboo77
#5: Esküszöm nem kötekedni akarok, csak megérteni: Azzal, hogy egy cég exkluzív ajánlatokat és kupon kedvezményeket ad, még ha az neki esetleg nem is éri meg annyira, miért haragszanak rá, vagy gyűlölik? Mitől olyan nagy gonosz Ő és a Steam pedig a szent? Nem ugyanezt csinálja a Microsoft is? Mindent meg akar venni, hogy az Ő boltjában legyen. Csak Ő elfőfizetéssel, a másik meg kuponnal és ingyen játékokkal próbálja magához húzni a vásárlókat. Hozzáteszem, engem teljesen hidegen hagy némelyik funkció a boltjaikban, amit sokan sérelmeznek, mert nem használom.
5.
5.
crytek
#4: Nem általánosítok. Az epic még égeti is magát azzal hogy közzé teszi az eladási adatait ami a storjukban a béke segge alatt vannak a konkurenciához képest.
Amit ők 1 év alatt tudnak produkálni az egész store-ból ráadásul exklúzivokkal azt a steam pár játékból.Pedig a steam nem is fizetget le se vásárlót a kuponjaival se cégeket az exklúzivitás miatt. Szóval ja szívem joga ezeket a rüheseket ekéznek a moslékuk miatt
4.
4.
Gaboo77
#3: Te nem használnád... Rengetegen használják az Epic Store-t, mert az akciók is nagyobbak, meg az árak is jobbak. Eleve azért mert nem Euroban vannak, hanem Forintban és nem 400 Ft-os Euroval váltva. Egy szoftver ára már csak emiatt is sokszor 4-5000 Ft-tal olcsóbb az Epicnél. Jogodban áll nem szeretni valamit, ne használd! De felesleges általánosítani.
3.
3.
crytek
#2: Faék ja... nem furcsa hogy mi hogy one erre épül gyak. a ms stratégiája? Biztos meg akarja szüntetni majd igen csakis. A MS-nak előfietőkre van szűkség ahhoz meg a game passba jó cuccok kellenek és a pl a cod meg a diablok azok sokakat érdeklő címek.Sőt ha pl a wow-ot is game pass alá húzza az is hozhat majd nekik plussz előfizetőket.

Ez a feltételezés olyan mint az epicnél hogy egyszer abba lesz hagyva az ingyen játékok szórása..dehogy lesz abbahagyva azok nélkül a kutya se használná azt a ...rt
2.
2.
HMoody
#1: Annyira egyszerű a gondolkodásod, mint egy faék. A felvásárlás után szerinted mennyi idő lesz, hogy a gamepasst is kiheréljék? Ha már nem lesz rá szüksége az MSnek, akkor a jelenlegi formában meddig tartja meg?
1.
1.
crytek
Sok sok sok évet vártam egyes acti címre ez a pár hónap már semmiség. Ezerrel várom hogy a game pass fel legyen töltve a jóságokkal
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...