Az Egyesült Királyság szabályozó hatósága a Microsoft mellé állt

  • Írta: Nyuszcica
  • 2023. március 24.
  • Biznisz
Link másolása
A Microsoft-Activision ügy lassan eldőlni látszik, az Egyesült Királyság Versenypiaci Hatósága a szoftveróriás oldalára állt.

Az Egyesült Királyság Versenypiaci Hatósága (CMA) most a Microsoft oldalára állt: valószínűnek tartják a kijelentést, hogy a Call of Duty-játékok maradhatnak a Sony konzoljain, akkor is, ha a tervezett Activision Blizzard-üzletet jóváhagyják. A CMA-nek azonban továbbra is aggályai vannak a felvásárlás felhőalapú játékpiacra gyakorolt hatásával kapcsolatban. Mindenesetre, a döntést áprilisban meg kell hozniuk, így már nem sokáig kell várnunk a végleges eredményre. 

"A benyújtott bizonyítékokat mérlegelve most ideiglenesen arra a következtetésre jutottunk, hogy az egyezség nem eredményezné a verseny jelentős csökkenését a konzoljáték-szolgáltatások piacán. Ez annak köszönhető, hogy a Call of Duty eltávolítása a PlayStation konzolokról, a Microsoftnak több költséget jelentene, mint amennyi előnye származna ebből a lépésből." - mondta Martin Coleman, a CMA vizsgálatát végző független szakértői testület elnöke.

Úgy néz ki, a Microsoft apró lépésekben mégis elérheti, amit eltervezett. Áprilisban kiderül! 

3.
3.
nemfontos
Jót nevethettek mikor leirták ezt a marhaságot. Persze miért is befolyásolná a piacot ha a legnagyobb játék gyártót felvasarolja az egyik legnagyobb konzol gyártó és játék kiadó. Nyilván semmi változást nem hozhat egy ilyen lépés. :)
1.
1.
crytek
Muhahahahahahaha.. máj bádi icc redí
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...