Egy felszólítást követően eltávolították a Steamről a Dark and Darkert

  • Írta: Nyuszcica
  • 2023. március 26.
  • Érdekesség
Link másolása
Az Ironmace gondozásából kikerülő videójáték kapott a koreai Nexon kiadótól egy felszólítást, hogy szüntessék be a játékot.

A játék rajongói apránként vették észre, hogy szépen lassan lekapcsolják az Ironmace videójátékát, a kockázatokkal teli felfedezőkalandot, a Dark and Darkert. Elsőként a videókészítés és a képernyőképek funkciója veszett oda, azután pedig észre vették, hogy az online kooperáció és a PvP is megszűnt. Mára annyi maradt a játék Steam oldalából, hogy a linkre kattintva az online webáruház kezdőlapjára dobja a szomorú játékosokat. 

"Minden rajongónkkal tudatjuk: nemrégiben a koreai Nexontól kaptunk egy elferdített állításokon alapuló, a Dark and Darkerrel kapcsolatos felszólító levelet és DMCA takedownt." - magyarázta az Ironmace a közösség Discord szerverén keresztül

"Jelenleg a jogi csapatunkkal együtt dolgozunk azon, hogy a lehető legjobb módon orvosoljuk ezt a problémát. Az ügy érzékeny jogi természete miatt óvatosnak kell lennünk a nyilatkozatainkkal, hogy ne veszélyeztessük a helyzetünket. Megértéseteket kérjük! Köszönjük!" - fejezte be a mondanivalóját az Ironmace szóvivője. 

A Nexon, a Dark and Darkerrel egy időben fejlesztett egy játékot, ami a P3 projektnévre hallgatott és most a megjelenése után látják a hasonlóságokat a két cím között. De az Ironmace megszólalója szerint ezek koholt vádak, nem lett volna lehetőségük információt szerezni a P3 projektről.

Hogy kinek van igaza, az hamarosan eldől. Reméljük, a Dark and Darker újból gazdagíthatja majd a Steam palettáját!

1.
1.
markoci555
avagy hogyan üssünk két legyet egy csapásra? Én nem tudom mi ez a p3, már törölték? mert akkor vegyétek semmisnek a következőket, de:
nexon önreklám, és d&d feltartása
indie csapat jobb és népszerűbb cuccot csinál mint a nagy ázsiai vállalat, aztán kicsit irigyek lettek
van pénz ügyvédekre, de jó játékfejlesztőkre már nincs
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...