Az ausztrálok tovább szigorítanának a játékok besorolásán

  • Írta: pandaril
  • 2023. március 30.
  • Hír
Link másolása
A változtatást a szerencsejátékok és a lootboxok miatt akarják a hatóságok. Egyelőre még csak kampányolnak a törvénymódosítás mellett, így nem tudni, hogy mikor lesz belőle valami

Az ausztrál kormány egy olyan törvénymódosítást szeretne életbe léptetni, ami a szerencsejáték minden formáját 18-as karikával látná el a videójátékokban. A loot boxokat külön kezelnék, azok a játékok, amelyek fizetős loot boxokat tartalmaznak, M-es besorolást kapnának, ami az ausztrál törvények szerint a 15 év fölöttieknek javasolt kategóriát jelenti.

A törvénymódosítást Michelle Rowland kommunikációs miniszter támogatja, és igyekszik elérni, hogy az egyes államok vezetősége elfogadja és aláírja a törvénymódosítást, hogy az szövetségi szintre lépjen ezáltal. Amennyiben életbe lép, minden olyan játék, amelyben "szimulált szerencsejáték" szerepel, legyen az pókerezés vagy valamilyen többszörösen áttételes rendszer, kizárólag nagykorúak számára lesz elérhető a boltokban. Természetesen a rendszer nem kijátszhatatlan, azonban várható, hogy negatívan fogja érinteni az olyan játékok eladását, mint például a FIFA-sorozatot.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...