Újabb stúdiót vásárolt meg a Sony

  • Írta: pandaril
  • 2023. április 21.
  • Biznisz
Link másolása
A Firewalk Studiosszal együtt immár 20 belső fejlesztőcsapata van a japán konzolgyártónak, az új csapat csatlakozik egy új AAA-méretű, live service multis játék készítéséhez.

A Sony tovább bővíti háztáji stúdióinak számát, ezúttal a Firewalk Studios került be a PlayStation-családba. A stúdiót még 2018-an alapította Harold Ryan, a Bungie vezetője, és bár még nem jelent meg játékuk, 2021-ben már kötött velük a Sony egy partneri szerződést. Maga a Firewalk Ryan másik stúdiójának, a ProbablyMonstersnek a leánystúdiója.

Ezt emelték új szintre a felvásárlással, és ezt követően már a kiadó készülő AAA játékán dolgozhatnak majd. A készülő cím egy live service multis játék lesz, a munkálatait pedig Ryan Ellis felügyeli. Hermen Hulst, a PlayStation Studios vezetője a stúdió partneri szerződés alatt nyújtott munkájának minőségével indokolta a felvásárlást.

A Sony tervei szerint 2025-ig 12 live service játékot dobnak piacra, az elképzeléseik szerint csak az idén hatot. A Bungie is egy új címen dolgozik, a Guerrilla Games és a Naughty Dog is saját franchise-aik mutlis/co-op címein dolgozik. Egy biztos: a japánok nagyon rá akarnak feküdni a multis címekre.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...