Nem kap lemezes kiadást az Alan Wake 2

Link másolása
A fejlesztők érvelései szerint mindenkinek jobb lesz így, azonban ez azt jelenti, hogy összesen három digitális boltból lehet majd megvásárolni a játékot, ami eléggé leszűkíti a lehetőségeket a játékosoknak.

A Remedy egy GYIK-posztban osztotta meg az álláspontját, hogy miért nem lesz elérhető az Alan Wake 2 fizikai formában. Az egyik fő oknak azt jelölték meg, hogy a játékosok nagy többsége teljesen átállt a digitális játékvásárlásra, így várhatóan az októberben érkező játékból is így fogyna a legtöbb. A második érvük, hogy ezzel alacsonyabban tarthatják majd a játék árát, ami így $59,99/€59,99 lesz konzolokon, PC-n pedig $49,99/€49,99 lesz. A harmadik érv már vitathatóbb, kényelmi dolog, szerintük ugyanis ha lenne is lemezes kiadása a játéknak, akkor is készíteniük kellene egy letölthető csomagot, ami plusz körülményességet jelent a játékosok számára.

Bár a fenti pontok védhetőek, vélhetően számos játékosnak nem fog tetszeni a dolog. A kizárólag digitálisan elérhető játékok védtelenek az olyan döntésekkel szemben, amikor platform online boltja leáll, a játékok hosszútávú megőrzésének egyetlen legális módszere a fizikai médium. Az ár bár valóban nem 70 dollár, azonban egyetlen alternatíva PC-n a Humble Store lesz, már ha az Epic és a Remedy lehetővé teszi, hogy ott vásároljuk meg a CD kulcsot. A konzolok esetében pedig ugyan ez azt jelenti, hogy a játékosok lemaradnak a viszonteladói akciókról. A harmadik érv már nehezebben támadható, azonban korjelenségről van szó, kérdés, hogy kinek mekkora problémát okoz a dolog.

2.
2.
csongor1996
Gyűjtői kiadások se lesznek ezek szerint?
1.
1.
Hunszi
Én meg tudom emészteni, ha ez azt fogja jelenteni, hogy örökre elfelejtik ezeket a 70 dolláros árakat...(bár azért simán van abban ráció, hogy ez ilyen tudatos vásárlói manipulálás, felviszik az árat 70-re, hogy aztán a megmentőként lehessen azt mondani, hogy srácok, mivel csak digi van, ezért újra 60 minden).
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...