11 percig pörög az Alone in the Dark

  • Írta: szlav
  • 2023. május 26.
  • Videó
Link másolása
A THQ Nordic az éjjel sötétjében egy komplett miniműsort szentelt az Alone in the Dark érkező rebootjának. Mély betekintést nyertünk a játékba, sőt már ki is próbálhatjuk annak prológusát.

Ma hajnal 2-kor egy kiadós Alone in the Dark Spotlightot vetített a THQ Nordic csapata. Nem véletlen, hogy külön miniműsort szántak a legendás horrorjáték modern rebootjának, hiszen volt miről mesélniük. A bemutató során közelebbről is megismerhettük a játék két főhősét, Emily Hartwoodot és Edward Carnbyt, akiket ezúttal két kiváló színész, Jodie Comer és David Harbour alakítanak. A félelmetes nyomozásunk során magunk választhatjuk ki, hogy melyik karaktert irányítjuk, ez a döntésünk pedig a történet és a cselekmény menetét is komolyan befolyásolja majd. Mindenképp érdemes lesz legalább kétszer végigvinni a játékot.

Az előadás során látott felújított látvány, részletesen kidolgozott világ, na meg persze a hidegrázós atmoszférát teremtő doom jazz soundtrack abszolút meggyőzőnek tűntek, ha azonban még vannak kételyeitek a játékkal szemben, akkor lehetőséget kaptok arra, hogy belekóstoljatok a játékba - akár most, egyből! Már ingyenesen letölthető ugyanis a játék prológusa, amely egy önálló fejezetben vezeti fel az Alone in the Dark történetét. A bemutató fejezetben Grace Sanderst irányíthatjuk a félelmetes Derceto kastélyban.

Végül pedig a dátum! A műsorból azt is megtudtuk, hogy az Alone in the Dark október 25-én érkezik PC-re, Xbox Series X/S-re és PlayStation 5-re.

5.
5.
crytek
Na ez is átcsúszik 2024-re

Horror games thrive on the eerie embrace of solitude, something that is impossible to achieve in a gaming month as busy as October.
To ensure that the players and our team have enough time to dedicate themselves fully to the breathtaking experience that is Alone in the Dark, we have decided to move the release to January 16, 2024.
4.
4.
GAMEROD
Nem így képzeltem volna el a remake-t, de hátha tűrhető lesz. Már maga az épület nem tetszik, túl angolos kinézetű lett az új-viktoriánus stílus helyett. Az alaptörténetet is meghagyhatták volna, túl unalmas az elmegyógyintézet téma, jobb volt az eredeti.
3.
3.
Doomsayer
#2: No "végig vittem" :)

Nem mondom, hogy rossz. De...

Indítás után, miután a HDR-t bekapcsoltam (mert legalább van benne), elment negyed képernyősre az anyag és az apró részen kellett utána totóznom, hogy hol találok ilyet, hogy felbontás - mert ilyet, hogy full screen vagy ablak mód egyáltalán nem találtam, amúgy meg FHD-ben volt. Miután nagy nehezen sikerült belőni 4K-ra és max grafikára indult a Demó.

Most a játékról nem sokat mondanék, mert 15 perc az egész és akkor már jól körülnéztél, meg szoptál a menüben... egy irányba lehet menni és 2 jumpscare-t is próbált a cucc, de nálam egyik sem működött. Szerencse, mert semmi kedvem nem volt megijedni. Grafika elég vállalható, de nem annyira jó, mint a Resident Evil Village-ben a kastély. Persze pont ettől ez még lehet egy nagyon jó játék is, mert rossznak sem lehet mondani a kinézetet. Mondjuk a guta azért megüt, mert a menüben együtt van a post processing meg más szarok, úgyhogy a Motion Blur-t nem bírod kikapcsolni és spriccel a vér a szemedből 3 másodperc múlva.

Unreal Engine 4, ami még a PS4 és Xbox One generációhoz volt, nyilván most már akárhogy is nézzük rottyon van az egész, nem is tudom minek erőltetik, mert az Unreal Engine 4-re jellemző Shader Compliation Stutter itt is jelen volt egy ajtónál, ahol bementem és megjelenéskor is jelen lesz és nagy balhé lesz és 2023 gaming lesz. Nem volt vészes amúgy, csupán annyi időre, amíg ezt kiolvasod: tak-tak, de volt. 5600X 32 giga ram, 3080 FE 10GB, M2 SSD. Legyen minden második ajtónál ez és gáz lesz.

QTE gombnyomkodós iszonyatos gagyiságot nem felejtették ki belőle és a menüben ahogy semmiféle kisegítő lehetőségeket sem, de a QTE kikapcsolásának a lehetőségét sem találtam meg. Feliratot egyébként lehet állítani meg jó a mérete is, (elég nagy), úgyhogy nem kell lehozni a Hubble űrteleszkópot ahhoz, hogy el tudd olvasni. A billentyűket át lehet állítani, de nem teszteltem, hogy minden gomb működik-e.

Végül is mindenki eldönti, hogy egy 12-15 perces demóért letölt-e 18 gigát, de a lehetőség adott. Kicsit lassabb nettel, ahol nem 1-2 perc leszedni, simán inkább youtube nezős.

2.
2.
Doomsayer
Jól néz ki a videó, mindjárt felébredek azt leszedem a cuccot. Remélem nem valami shoot'em up lesz. Persze nem baj, ha kell harcolni és az sem feltétlen baj, ha nem az van, hogy 10 lőszer van az egész játékban és 11 lőszerrel lehet megölni valamit, ami 3 perc múlva újraéled... De ha lehet, akkor ne annyira legyen túlélő horror, mint amennyire lopakodós az Assassin's Creed Mirage XD
1.
1.
crytek
Tetszik. Remélem jól teljesít majd és jönnek meg részek belőle
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...