A Marvel felfüggesztette a Thunderbolts-mozifilm gyártását

  • Írta: Nyuszcica
  • 2023. május 26.
  • Cooltúra
Link másolása
A folyamatban lévő írósztrájk megnehezíti a filmgyártást: több várva várt mozifilm is érintett, többek között a Thunderbolts és a Blade is.

Újabb Marvel-projektet állítottak le a folyamatban lévő írósztrájk miatt, határozatlan időre abbahagyják a Thunderbolts forgatását. A Deadline szerint ez a szünet akár addig is eltarthat, amíg a sztrájk meg nem szűnik. Az antihősökből álló csapat mozifilmjének a gyártása eredeti tervek szerint jövő hónapban indult volna. 

A közelmúltban több filmnél is fennforgást jelentett a sztrájk: a Wonder Man című készülő tévésorozat forgatását is felfüggesztették. Egy másik áldozat a Mahershala Ali főszereplésével készülő Blade lett, de a Daredevil: Born Again című alkotás sem úszta meg a dolgot. 

A Writers Guild of America már május 2. óta sztrájkol, miután a Film- és Televíziós Producerek Szövetségével való új megállapodásra irányuló tárgyalások meghiúsultak. A fő ok pedig a nem kielégítő fizetés. 

Bízzunk benne, hogy a konfliktust minél hamarabb megoldják!

3.
3.
xanatos0911
#1: …

Szegény film és sorozatnézők, ugye? Édes istenem…
2.
2.
szlav
#1: Az AI csak egy kisebb, mellékes része ennek. A sztrájk lényegében azért zajlik, mert a streamingszolgáltatók nem fizetnek elégséges jutalékot a hosszú éveken át futó tartalmaik után az íróknak.
https://en.wikipedia.org/wiki/2023_Writers_Guild_of_America_strike#Issues_in_the_strike
1.
1.
Shao Kahn
Én magát ezt az írósztrájkot nem értem hogy miért csinálják? Komolyan mesterséges intelligenciától félnek (én ezt olvastam legalábbis valahol)? Egyáltalán ki lenne olyan hülye, hogy egy MI-re bízza pl. egy forgatókönyv megírását? Emiatt a nevetséges ürügy miatt szenvedjenek most a film és sorozatnézők?
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...