Így használja a generatív AI-t az Nvidia legújabb demója

  • Írta: szlav
  • 2023. május 29.
  • Érdekesség
Link másolása
Az AI chatbotok hamarosan a videojátékokban is úttörő szerepet játszhatnak. Az Nvidia Avatar Cloud Engine-je valós időben kelti életre az NPC karaktereket, akikkel bátran szóba is elegyedhetünk.

A Computex 2023-on került bemutatásra az Nvidia és a Convai közös szerelemgyermeke, az Nvidia ACE (Avatar Cloud Engine), amely az AI-technológiával kacérkodó hardvergyártó szerint csak az első betekintés a videojátékok izgalmas jövőjébe. A demó egy cyberpunk-stílusú, Unreal Engine 5-ön renderelt bárban játszódik, ahol a játékos a saját hangját használva elegyedik szóba a helyi pultossal. Az érdekességek azonban csak itt kezdődnek igazán.

A pultos ugyanis az egyre népszerűbbé váló generatív mesterséges intelligenciát (ez esetben a Convai rendszerét) használva reagál a játékos szavaira. Ezzel párhuzamosan a karakter arcmimikája és szájmozgása is leköveti az elhangzó szavakat, és persze maga a beszéd is AI-hanggenerálással jön létre - az eredmény gyakorlatilag egy olyan NPC, akivel többé-kevésbé természetes módon beszélgethetünk.

Nyilván a demón is látszik technológia még nem száz százalékos, azt azonban nem nehéz elképzelni, hogy az AI-technológia rohamos fejlődésével milyen érdekességeket tartogathat a jövő. Micsoda káosz lesz abból, amikor egyszerre több NPC-vel szállhatunk majd heves vitába!

4.
4.
silkgoat
#3: jaja, elkepzeltem a szerepjatekokat szoveg nelkul, de meg az adventure jatekoknal is elegge gaz lenne ha nem lenne szoveg (Uncharted), vagy a vicces indie jatekoknal, vagy ott a platformerek egyik kiralya a ratchet&clank. Kurva gyaszos lenne egy csomo jatek szoveg nelkul. De van akit zavar a kommunikacio na :D
3.
3.
Kamukaze
#2: "A szöveg csak értelmetlenné teheti az egészet, nem is az a típus vagyok a Skyrimen kívül akit érdekel a duma"

Te is hozod a Krájtek-szintet. Ami téged nem érdekel az felesleges. Egyébként meg ez csak egy kis szösszenet volt egy olyan új technológiából, ami fejlesztés alatt van.
2.
2.
GAMEROD
Nem a szövegre kéne gyúrni videojátékokban AI-val, hanem a környezetre és a viselkedésekre. A szöveg csak értelmetlenné teheti az egészet, nem is az a típus vagyok a Skyrimen kívül akit érdekel a duma. Olyasmit rakjanak bele, hogy éljék az életüket az NPC-k, ne egyformán reagáljanak mindenre, a videón is csak áll a pultos mint egy darab fa.. tegyen vegyen, törölgessen irányítsa az AI őket, ne pedig 4-5 random mozdulatsort csináljanak mint eddig, mászkáljanak összevissza hogy néha meg se találjam őket, mindjárt másabb lenne a játékélmény.
1.
1.
Kamukaze
Nagyon baba! Olyan volt a hangulata, mintha készülne az új Deus ex :)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...