Átláthatósági riportot tett közzé az Activision Blizzard

Link másolása
A kiadó az utóbbi évek botrányaira reagálva tette közzé a jelentés, ami a belső felügyeleti szervezetükhöz érkezett panaszokról, és az azokra adott reakcióikról szól.

Az Activision Blizzard kapcsán túlságosan sok olyan hírt hallhattunk az utóbbi években, amelyek szerint rendszeresek voltak a munkahelyi zaklatások és diszkriminációk. Ennek okán a cég a részvényesek nyomására 2022-ben elkezdte vizsgálni a munkahelyi körülményeket és a dolgozók bejelentéseit.

A májusi riport alapján nagyjából 134 bejelentés érkezett a dolgozók részéről, amelyből 116-ot vizsgáltak ki, 18 esetben vagy távozott már a cégtől a bejelentő, mire a feldolgozást megkezdték, vagy az anonim bejelentés nem tartalmazott elegendő adatot a vizsgálat megkezdéséhez. A kivizsgált esetek közül 31-et találtak megalapozottnak, és olyan korrekciós lépéseket tettek, mint például szóbeli figyelmeztetés, fejlesztő tréningek vagy bizonyos dolgozók elbocsájtása.

Ezen felül a jelentés arról is beszámol, hogy milyen pénzbeli kompenzációt fizetett ki az Activision Blizzard egy 2021-ben indított, nemi diszkriminációs per kapcsán. Az EEOC (Equal Employment Opportunity Commission, Egyenlő Alkalmazotti Lehetőségek Bizottsága) indítványa nyomán 18 millió dollárt fizetett a cég az kártérítési alapjukból.

1.
1.
markoci555
majdnem felröhögtem a grafikonokon
ez a színválasztás komoly? Sötétkék, világoskék, közepes kék stb, ja meg van fekete és szürke is
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...