Spoiler: Cortana meg fog halni

Link másolása
Mármint az Windowson belüli önálló alkalmazás támogatását szünteti meg a Microsoft még az idén, a legtöbb mobilos alkalmazásukba beépített asszisztens funkciók változatlanul megmaradnak.

A Microsoft szépen, csendben bejelentette, hogy 2015-ben a Windows 10-ben debütáló virtuális asszisztens technikai támogatását az idén megszüntetik. A döntés az asztali alkalmazást érinti, az olyan szolgáltatásokba beépített verziók, mint amilyen az Outlook Mobile, a Teams Mobile, a Microsoft Teams Display és a Microsoft Teams Rooms a továbbiakban is megmaradnak.

A döntés mögött nagy valószínűséggel az áll, hogy magának a Windows 10-nek is lassan lejár a támogatása, a Microsoft pedig szeretné átterelni az embereket a Windows 11-re. Az újabb rendszerben, egyelőre még kezdeti fázisban, de elérhető a Windows Copilot AI asszisztens, ami Cortanát valóban feleslegessé teszik. Persze nem utolsó szempont, hogy egy lázadó AI-ról elnevezni egy a mesterséges intelligenciához köthető programot, nem épp a legjobb marketinghúzás.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...