SGF 2023: Tizenöt parádés cím a Day of the Devs műsorából

  • Írta: sirdani
  • 2023. június 9.
  • Bejelentés
Link másolása
A Summer Game Fest nyitóceremóniája után az indie játékok sem maradhattak ki a rivaldafényből. A Day of the Devs műsorában egy órán át ismerhettük meg az érdekesebbnél érdekesebb címeket, melyeket most összegyűjtöttünk nektek!

Beastieball

Greg Lobanov és a Wishes Unlimited stúdió (akik korábban a Chicory: A Cloroful Tale segítségével írták be magukat a videojátékos történelembe) legújabb játéka olyan, mintha valaki egy Pokémon spin-off címet ültetett volna át egy röplabdás sportjátékba. Csak ezúttal nem a szörnyecskéket, hanem a speciális képességeket kell összegyűjtenünk, illetve a körökre osztott mérkőzések során a játékosaink közt szövő barátságok és rivalizálás is komoly szerepet kap majd. A Beastieball meccsei a tervek szerint 2024-ben veszik majd kezdetüket.

Hyper Light Breaker

A Heart Machinse csapatától érkezik a Hyper Light Drifter folytatása, mely a roguelike műfajt próbálja egy újszerű irányból megközelíteni. Az új trailer alapján pedig egészen ígéretesnek tűnik a projekt, a hatalmas nyílt világban érdekes bossfightok és felfedezésre váró helyszínek köszöntenek majd bennünket, ráadásul Early Access-státuszban már idén játszható lesz az alkotás.

Simpler Times

A Stoneskip csapatának új címében sokkalta nyugodtabb vizekre evezhetünk, ahol a relaxációs játékélményé lesz a főszerep. Főhősünk életében először tervezi elhagyni az otthonát, így ránk hárul a feladat, hogy mindent összepakoljunk az útra, és közben az idő örökké kattogó gépezetéből kiesve újraéljünk néhány régi emléket. És ahogyan az lenni szokott, előkerül néhány poszter, néhány bakelit, és persze a kihagyhatatlan polaroid fényképező is, szóval kész Life is Strange-feeling várja majd a játékosokat Steamen - egyelőre még ismeretlen megjelenési dátummal.

Viewfinder

A Sad Owl Studios játékában a fotós fejtörők kapják a főszerepet. A vizuális trükkökkel tarkított kaland során polaroid fényképek készítésével és nézegetésével tudjuk majd változtatni a minket körülvevő világot. Ha valakinek anno bejött a Gorogoa vagy a The Witness, akkor garantált, hogy a Viewfinderrel is jó pár kellemes órát fog majd eltölteni. A megjelenési dátumot sajnos még homály fedi, ám a támogatott platformok közt a PC mellett a PlayStation 5 is szerepel, úgyhogy a konzolosok sem maradhatnak ki fotókurzusból!

Hauntii

Lehet, hogy nem a legjobb játék, de kétségkívül a legegyedibb vizuális stílusú címe az idei felhozatalnak a Moonloop stúdió friss alkotása. Egészen pontosan egy twin-stick shooterrel lesz dolgunk, melyben a sztori és az egyedi fejtörők sokkalta nagyobb szerepet kapnak, mint az agyatlan akció. Egy szellem „bőrébe” bújhatunk majd, akivel különböző tárgyak megszállása során tapasztalhatjuk meg, hogy az emberek mit is hagynak maguk mögött a haláluk pillanatában. Mindezt ráadásul teljes egészében egy kézzel rajzolt világban, úgyhogy valószínűleg sokat fogunk még hallani az alkotásról! A Hauntii a tervek szerint 2024-ben rajtol el PC-n, PS4-en és 5-ön, Xbox One-on és Series X/S-en és Nintendo Switchen.

Cart Life

Az Adhoc Studio új játékában három ember történet ismerhetjük meg részletesebben, akik próbálják megtalálni az egyensúlyt a munka és a stressz, valamint családjuk és lakóközösségük dimenziójában. A fekete-fehér kaland során pedig olyan hardcore üzleti területekbe is belekóstolhatunk, mint egy újságárus bódé, vagy egy bageles kocsi menedzselése. A Cart Life még idén fog ellátogatni a Steamre.

Helskate

Mit szólnátok egy Tony Hawk játékhoz, ami a pokolban játszódik? Vagy inkább mit szólnátok egy Hades-hoz, amiben 3D-s grafikát kapunk, és lehet gördeszkázni is? Nos, ha a kettő közül bármelyik egy picit is felcsigázott, akkor a Helskate garantáltan a te címed lesz! Őrült kombók, RPG-s fejlődés, észvesztő bossfightok és persze démonok roskadásig! A pokoli élményre kizárólag a Steamen lesz érdemes készülődni.

Henry Halfhead

A Lululu Entertainment csapata mintha csak megirigyelte volna az I Am Bread sikereit, egy hasonló játékkal jelentkeznek, melyben viszont az alapfelállás még elvetemültebb. Egy kenyérszelet helyett ezúttal ugyanis konkrétan egy fél emberi fejet irányíthatunk majd, akivel képesek leszünk mindenféle tárgyat megszállni… és egy fél fejjé alakítani. A bizarr kalandba még idén belevághatunk a Steamen.

Cocoon

A Limbo és az Inside vezető játékmeneti tervezőjétől érkező Cocoon igazán ígéretesen fest, főleg, ha szeretjük a puzzle-ket. A kaland során apró világok apró világainak apró világait járhatjuk be, ami így első hallásra furcsának tűnhet, de a fejlesztő kilétét ismerve garantált, hogy egy tökélyre polírozott élményben lehet majd részünk. A megjelenésre pedig 2023 végén kerül sor.

Été

Az elsőjátékos Impossible stúdió alkotása a nyárról szól. A The Unfinished Swant idéző játékmenet során egy festőt irányíthatunk majd, akivel az üres vásznat kell színekkel és élettel megtöltenünk. Ha pedig mindent jól csinálunk, akkor egy kisváros furcsaságokkal teli története áll majd össze a szemünk láttára. Mivel a látvány szempontjából más most is remekül fest az alkotás, mindenképpen érdemes lesz majd odafigyelni rá a 2024 eleji premier során is!

Summerhill

A műsor felhozatalának talán leghangulatosabb címe lesz a Land & Sea csapatának új címe, melyben többek közt birkákat terelhetünk festői tájakon. A népmese ihlette sztori az életről, az elmúlásról és a… jószágokról fog szólni. Főszereplőnkkel és hű kutyájával az elcsatangolt birkákat kell majd hazakísérünk, közben pedig egyedi puzze-ok és egy páratlan atmoszféra vár majd ránk, kizárólag a Steamen.

Eternights

A Persona-beütésű randi-akció játék a hack&slash játékmenetével és roppant részletességű kapcsolat-menedzsmentjével idén szeptemberben rúgja majd ránk az ajtót PC-n és természetesen PS4-en, valamint 5-ön.

Retro Gadgets

Az Evil Licorice csapatának új játéka a mennybe fogja repíteni a régi hardverek szerelmeseit. Az új, extrém részletességű szimulátor-játékban ugyanis önjelölt villamosmérnökként a ’80-as és ’90-es évek stílusának legkülönfélébb eszközeit építhetjük össze, legyen szó akár handheld konzolokról vagy digitális audiókeverőkről. A Retro Gadgets már elérhető Early Access-státuszban a Steamen, a fejlesztők ígérete szerint pedig nemsokára rendkívüli meglepetéseknek örülhetnek majd rajongók.

Mars First Logistics

Egyetlen indie-válogatás sem teljes egy valamire való marsos játék nélkül, és szerencsére ezúttal sem maradunk a vörös bolygó nélkül! Mintha Hideo Kojima találkozott volna a Lego-val, és aztán az egész projektet kilőtték az űrbe. A rajzfilmszerű játékban ugyanis egy spéci marsjáróval kell a legkülönbözőbb csomagokat eljuttatnunk a bolygó legkülönfélébb pontjaira, átgázolva a hegyes-völgyes-sziklás terepen.A Mars First Logistics június 22-től lesz elérhető a Steamen, egyelőre még Early Access verzióban.

Saltsea Chronicles

A Die Gute Fabrik sztoriorientált játékban egy hajó legénységét irányíthatjuk, akik egy elárasztott világban bolyonganak. Az utazás során rengeteg közösséget ismerhetünk meg, akik a különböző módon alkalmazkodtak a vízközeli életformához, és természetesen a segítségünket kérik ügyes-bajos dolgaikban. A feladatok közt kibontakozik több misztikus és romantikus szál is, úgyhogy a történeti sokszínűségre garantáltan nem lesz panasz. A Saltsea Chronicles PlayStation 4-en és 5-ön, PC-n és Nintendo Swichen lesz elérhető még az idei év során.

Ez a hír a Summer Game Fest-közvetítésünk része. Ha lemaradtál valamiről, irány az aloldalunk, ahol egy helyen találod meg az összes bejelentést és látnivalót az eseményről!

2.
2.
crytek
Viewfinder kegyetlen jó.. A többi annyira nem mozgat meg
1.
1.
Robilluma
Szuperjók ezek a cikkek, ahol az egyes eventeket lebontjátok játékokra és még írtok is mellé pár szösszenetet.
Fantasztikus indie felhozatal volt most is, én a Hauntii és a Cocoontól dobtam egy hátast. Csodásak.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...