SGF 2023: Futottak még a PC Gaming Show adásán

Link másolása
A legnagyobb bejelentéseket már külön-külön bemutattuk, de akadt még bőven érdekesség a PC Gaming Show műsorán. Ezúttal is egy jókora gyűjtőcikkel kedveskedünk nektek.

Sean "Day9" Plott és Frankie Ward ezúttal is hozták a formájukat, a PC-s játékostábor rengeteg kisebb-nagyobb megjelenést várhat a PC Gaming Show lepörgése után. Habár ahogy lenni szokott, a legnagyobb bejelentéseket a korábbi műsorokban már sorra eldurrantották, a független fejlesztések és az AA-piac kedvelői így is sok finomságot láthattak tegnap éjjel. Lássuk, mik pörögtek még a PC Gamer 2023-as nyári bemutatóján!

Teardown

Az elképesztő rombolásról ismert sandbox egy vadiúj "Creative Mode"-dal frissül. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy már szabadon építhetünk is, az alkotásainkat elmenthetjük, mindezt természetesen azelőtt, hogy kíméletlenül elpusztítanánk mindent.

Nivalis

A belsőnézetes cyberpunk-életszimulátor továbbra is remekül fest, most pedig a sztoriba és a tennivalókba is kaptunk egy rövid betekintést. Kár, hogy a megjelenés még messze van: csak 2024-ben számíthatunk a debütálásra.

Jumplight Odyssey

A PC Gaming Show műsorán mutatkozott be a Jumplight Odyssey. Ha bírtátok az FTL-t, szeretitek az animés átvezetőket és nem tántorodtok el a roguelite elemektől, akkor mindenképp próbáljátok ki a demóját június 19-én a Steam Next Festen!

Ebenezer and the Invisible World

Charles Dickens Karácsonyi éneke egy kézzel rajzolt, anime-stílusú metroidvaniában elevenedik újra. Bevalljuk, erre a kombóra mi sem számítottunk, de a látottak abszolút meggyőztek bennünket.

Warhaven

Hamarosan demót kap a 16v16-os PvP összecsapásokra kihegyezett Warhaven! A középkori fantasy háborúk menetébe június 19-től kóstolhatunk majd bele, természetesen a Steam Next Festnek köszönhetően. Addig is, itt a friss egyperces:

D.O.R.F.

Klasszikus RTS, a szó minden értelmében. Az őszülő halántékú fotelgenerálisok imádni fogják a retro-grafikás stretégiai címet, amely egyértelműen a régi Command & Conquer-játékokat idézi.

Sulfur

A Sulfur talán nem a legszebb first-person shooter, amit valaha láttunk, de az elnagyolt és letisztult környezetben való looting és shooting így is sokak örömére válhat. A játék ezt-azt még a kivonásos online játékok repertoárjából is elcsent!

Saleblazers

Újabb premier a PC Gaming Show adásán! A Saleblazers egy nyílt világú túlélőjáték, amelyben egyedül vagy a barátainkkal szállhatunk szembe egy gyönyörű sziget veszélyeivel. Igen ám, de most jön a csavar: a célunk mindezzel az lesz, hogy létrehozzuk és felvirágoztassuk a környék legmenőbb boltját!

Eternights

Animés randiszimulátorból Dunát lehet rekeszteni, de olyanból már nem sok van, ami emellett a Devil May Cry harcrendszerét és a Persona karakterfejlődését is magával hozza. Márpedig ezt ígéri az idén szeptemberben debütáló Eternights.

Pax Dei

Egy jókora fejlesztői bemutatóval jelentkeztek a Pax Dei alkotói, de természetesen elcsíphettünk néhány jelenetet a készülő szerepjátékból is. Mély lore és izgalmas történetek, alapos karakterfejlesztés - ezek mind a zsánerrel járnak, de kevesen mernek olyan szabadságot a játékosok kezébe adni, mint az EVE Online. Márpedig a Pax Dei innen (is) nyert inspirációt.

Stampede: Racing Royale

A Stampede: Racing Royale egyszerre klasszikus kartjáték és battle royale. Elég vad kombó! 60 versenyző áll kezdetben a rajtvonalhoz, de minden verseny után 20 játékos lemorzsolódik. Természetesen különféle power-upokat is felszedhetünk a piszkos győzelem érdekében.

 

Mars Horizon 2: The Search for Life

A játékban egy űrrepülőt építve látogatunk a Mars bolygóra, ahol a földönkívüli élet után kutatunk. A vadiúj előzetes voltaképpen a közelgő alfatesztre hívja fel a figyelmünket, ehhez elég a hivatalos weboldalra ellátogatni és regisztrálni rá.

Ferocious

Egy belső nézetű lövöldözős anyagról van ami, ami egy halálos dinoszauruszokkal teli szigeten játszódik. Nem olyan ütős, mint az ugyanezt a témát feldolgozó Instiction, de a témát kedvelőknél megér egy misét a Jurassic Park, a Crysis és a King Kong által ihletett akció-kaland.

Islands of Insight

Egy megosztott világon játszódó puzzle-kalandjáték, amely egy titokzatos fantáziabirodalomban játszódik. A környezet felfedezése mellett számos fejtörőt oldunk meg az utunk során, összedolgozva más játékosokkal. Akár gyalog, akár szárnyakat növesztve szelhetjük át ezt a lenyűgöző tájat.

Naheulbeuk's Dungeon Master

Bizony, ahogy a címe is mutatja a Dungeon Keeper egyfajta szellemi örököséről van szó, amelyben megépíthetjük saját kazamatáinkat. Ezeket aztán meg kell védenünk azoktól a kalandoroktól, akik értékes zsákmány miatt merészkednek ide, szerencsére alattvalóink és a jól elhelyezett szörnyek a kezünk alá dolgoznak.

Mariachi Legends

Voltaképpen a Desperado és a Ninja Gaiden szerelemgyerekéről van szó, amely egy olyan akciójáték, amelyben Mexikóba látogatunk, hogy leszámoljunk egy bűnbandával. Noha egy 2D-s platformjáték a kicsike, a mexikói fejlesztői beleadott apait-anyait a hangulatos metroidvaniába.

Citizen Sleeper 2: Starward Vector

Az eredeti Citizen Sleeper után vesszük fel a vonalat a második részben, amely továbbra is egy sötét, vállalatok által irányított világban játszódik. A cyberpunk RPG-ben ismét egy Sleepert irányítunk, aki a saját útját járja, ameddig az űrhajónk és a legénységünk bírják szuflával és lelkesedéssel.

Critter Cove

Tárgyunk egy trópusi életszimulátor, amely az Animal Crossing elemeit ötvözi a nyitott világú RPG-k sajátosságaival. Újjáépíthetünk és felvirágoztathatunk egy várost, felfedezhetsz szigeteket és erőforrásokat gyűjthetsz, miközben összehaverkodhatsz a helyikkel - köztük egy beszélő patkánnyal.

Dread Pilots

A Klei Entertaimnet korábbna a Don't Strave-val és a Griftlandsszel örvendeztette meg a jónépet, a legújabb játékukat azonban a Sid Meier's Pirates! ihlette. Egy fajta minden hájjal megkent kalandorral és hajójával járhatjuk be a ezt a sci-fi környezetet, harcolhatunk nem keveset és kereskedhetünk..

Miasma Chronicles

A Mutant: Year Zero - Road to Eden fejlesztői újra megmutatták legújabb alkotásukat, amely egy stratégia lesz. Új Amerikát járjuk meg hőseinkkel, miután a miazma nevű fenyegetés tönkretette a modern társadalmat.

Undead Inc.

Ahelyett, hogy egy gonosz vállalat ellen harcolnál, amely egy etikátlan laboratóriumi kísérletekkel zombikat hoz létre, miért ne irányíthatnád ezt a céget te magad? Egyfajta menedzserjátékról van szó, ahol titkos zombivírusokat alkothatunk meg a profitszerzés ürügyén, csak arra kell figyelnünk, hogy mindezt titokban tartsuk a nyilvánosság előtt.

Altered Alma

Egy "metroidvania űroperáról" van szó, amely a futurisztikus, cyberpunk jegyeket magán viselő Barcelonában játszódik. Fel kell küzdenünk magunkat a gazfickókkal és kiskirályokkal teletömött ranglétrán, frissíthetjük cuccaikat, miközben új barátokra és romantikus kapcsolatokra tehetünk szert. 

Invector: Rhythm Galaxy

Ahogy azt a címe is mutatja, egy vérbeli ritmusjátékról van szó, amelyben élénk pályákon keresztül száguldhatunk végig népszerű popslágerek ütemeire. Mindezt nem egyedül tesszük: legfeljebb négy játékos ugorhat bele a mókába a helyi kooperatív módban.

Park Beyond

A vidámparképítő stratégia legújabb előzetese még több lehetőségről rántja le a leplet, szerencsére már nem is kell sokat várni a játékra, hiszen még ebben a hónapban megjelenik delejes kampánnyal és sandbox móddal megspékelve.

Pathfinder: Gallowspire Survivors

A népszerű asztali szerepjátékon alapuló játék továbbviszi a Vampire Survivorsban látott formulát: lehetőségünk lesz egy társunkkal együtt játszani. Kiválaszthatunk egy osztályt a harcos, a rogue vagy a varázsló közül, majd még egyet. A roguelike anyag megjelenés remélhetőleg már nincs messze.

Parcel Corps

Falakon és minden akadályon át száguldozhatunk biciklis futárként ebben a játékban, ahol különböző kézbesítési melókat vállalhatunk különféle cégek számára, amolyan Crazy Taxi stílusban. Csak arra kell ügyelni, hogy az időlimit előtt célba érjünk.

Fabledom

A korai hozzáférésben leleledző városépítős játék vadiúj előzetest kapott a rendezvényen, amelyben szó esik a legújabb, Art of Soldiery frissitésről, valamint a közelgő Gallantry & Bartering update-ről. A mesevilág azonban nem csak a háborúról szól, egy kis romantika is belefér a mókába.

30XX

Augusztusban végre kilép a korai hozzáférésű státuszból a Mega Man ihlette oldalnézetes platformer. Ezúttal a roguelite mód mutatkozott be, amely véletlenszerűen generált pályákkal és azonnali halállal operál, ha nem vigyázunk. Szerencsére barátainkkal közösen is nekik ugorhatunk. 

Shadow Gambit: The Cursed Crew

Végre napra pontos megjelenési dátum érkezett a Mimimi Games lopakodós taktikai játékához. E szerint az anyag 2023. augusztus 17-én fut be, de a június 19-től induló Steam Next Fest alatt játszható demót is kapunkk.

Exo Rally Championship

A galaxis legveszélyesebb terepraliversenyén biztosíthatjuk be indulásunkat a játékkal, amely meteorkrátereken és vulkánkitöréseken keresztül zajlik, miközben tolómotorokkal észvesztő ugratásokat hajtunk végre. Vigyázni kell azonban a túlmelegedésre, a kerekek meghibásodására és a mérgező gázfelhőkre is.

Stormgate

Az ígéretek szerint a Stormgate-tel játszani olyan, mintha egy időgépbe kerülnénk, amellyel a Warcraft, a Starcraft és a Command & Conquer korszakába repülnénk. Igazi régivonalas RTS-ről van szó, alig várjuk, hogy megkaparintsuk. Először mozog az anyag.

Fortune's Run

Nem ígér könnyű meneteket ez a cyberpunk elemekkel fűszerezett, gyors tempójú roguelike shooter, amelyről kiderült, hogy szeptember 1-én jelenik meg a korai hozzáférésű változat, ráadásul egy továbbfejlesztett demóval is megörvendeztettek minket a fejlesztők.

Hell Let Loose

Aki beleunt a második világháborús multis cím szinte átláthatatlan csatáiba, azoknak jó hír, hogy hamarosan érkezik az Objective mód a Devotion to Duty frissítéssel. Ez egy rövidebb és gyorsabb csatákat ígér mindössze 25 fős csapatokkal. Megcsodálhatjuk az új pályát is az alábbi előzetesben.

Vampire Survivors

Már nem kell sokat várni a vámpíros akció-roguelike hibrid legújabb, 1.5-ös frissitésére, amely számos véletlenszerű eseményt hoz magával, valamint egy GoldFinger nevezetű pickupot is. Minden más újdonságról beszéljen az alábbi előzetes:

Ember Knights

Most már tudjuk, hogy az eddig Early Access státuszban leledző roguelite anyag teljes verziója július folyamán élesedik. A Doom Turtle ezúttal az intenzív kooperatív harcot mutatja be a legújabb előzetesben:

TerraTech Worlds

Egy nyitott világú sandbox játékról van szó, amelyben saját egyedi járműveket építhetünk magunknak, amit furcsa idegen világok felfedezésére és persze harcra használhatunk. Miközben erőforrásokat gyűjtünk, ismeretlen bolygókat terraformálhatunk kedvünkre. Az alfatesztre még idén nyáron sor kerül.

Macabre

Egy lopakodásra kihegyezett, multis extraction horrorjátékról van szó. A műfajkavalkád nem véletlen, egy dimenziószakadásban rekedt túlélőcsoportot irányítunk az anyagban, ahol felszerelést és fegyvereket kell gyűjtenünk, miközben vérszomjas szörnyek loholnak a nyakunkban.

Earthless

Egy vérbeli pakliépítős roguelike stratégiáról van szó, amelyben az emberiség utolsó kolóniáját kell átvezetünk a világűrön, miközben új otthont keresünk. A rácsalapú harc során számos ellenséggel kell végeznünk, miközben kártyákkal szabhatjuk testre legénységünk képességeit.

Nova Roma

A Lion Shield városépítő stratégiájában az ókori Rómát virágoztathatjuk fel, stílusos körítés közepette. A vízellátásról és minden egyből nekünk kell gondoskodni, ahogyan az elit politikusok és polgárok mindennapos igényeinek kielégítéséről is.

Last Train Home

Az orosz polgárháború idején játszódó, túlélésre kihegyezett stratégiában részben valós időben, részben pedig az időt megállítva, a címben szereplő páncélvonatot menedzselve kell helytállnunk. A transzszibériai vasút környezete azonban veszélyes, a csehszlovák katonáinkat azonban haza kell juttatnunk bármi áron.

My Friendly Neighborhood

Mi lenne, ha a Resident Evil a Szezám utcában játszódna? Valami hasonló, mint amit ebben a játékban látunk. Bizarr és szintes FPS-sel van dolgunk, amelyben egy elhagyatott TV-stúdióban szállunk szembe a gyilkos bábokkal. A túlélőhorror megjelenési dátumát (2023. július 18.) hivatott beharangozni az alábbi előzetes:

F1 Manager 2023

Egy Forma 1-es istálló irányítása nem sétagalopp, ám a Senario móddal akár a jelenlegi szezon lukcsontosságú pillanatait is átélhetjük néhány beállítás megadása után. Te vajon más taktikát, más gumikeveréket választottál volna, mint amit a tévében láttál?

Breathedge 2

A folytatás már kevésbé lesz lineáris, mint az elődje, sokkal inkább egy túlélésre kihegyezett sandbox anyaggá alakult át. Ezúttal is saját űrhajót építünk, irányítjuk a legénységünket, miközben különféle idegen bolygókon próbálunk túlélni mindenféle előképzettség nélkül.


Bloomtown

Első ránézésre a Bloomtown egy sajátos életszimulátor, de nem minden az, aminek látszik. Falunk éjszaka elsötétül, és ijesztő lények bújnak elő a rejtekükből, ám sajátos képességeinknek és okos taktikázással megnyerhetőek a körökre osztott csaták.

Sand

Mit szólnál egy disztópikus, egyedi környezetben játszódó, nyitott világú multis túlélőjátékhoz? Egy alternatív történelmet élhetünk át a Sandben, ahol az Osztrák-Magyar Monarchia már az első világháború idején felfedezte a bolygóközi utazást. Ha ez nem egyedi, akkor mi más az?

Ez a hír a Summer Game Fest-közvetítésünk része. Ha lemaradtál valamiről, irány az aloldalunk, ahol egy helyen találod meg az összes bejelentést és látnivalót az eseményről!

3.
3.
nemrobotvagyok
Vannak itt is jók az biztos.A multisok nálam kiestek, pedig ott is van néhány.
A Ferocious-nek már ahogyan megláttam a videóképét, egyből tudtam dínós lesz.Általában nem mozgatnak meg, de aztán olvasom hogy King-kong ihlette.Az pedig nálam örök listás játékélmény volt és megnézve a videót tényleg le sem tagadhatná.
Nagyon valószínű hogy majd kipróbálom!

Teardown és a Nivalis is szép.


Islands of Insight, már lassan klasszikusnak számító játékok ezek.De azért még mindig jó.


Mariachi legends az egyik Castlevaniaból is vette a stílust.



Miasma típusuakkal nem játszom, de jól néz ki.

Parcel Corps sem rossz, lehetne több komolyabb futár játék még. Van bennük potenciál.

A Shadow Gambit jó móka lett volna anno a Desperados idejében.Most élveztem a videót a zenével, de már nem játszanék vele.

Az Exo Rally sem egy rossz fantázia.

Fortune's Run! Kemény! Nem is gondoltam volna. Kár hogy ez sem 15-20 évvel korábbi.
DE lehet így is adok neki egyet.

TerraTech Worlds is jó, de inkább ötvözni kéne az Exo rallyval.Bár az Exo komorsága jobban tetszik, de lehetne annyira sandbox jelleggű, hogy beleférjen mindkettő.

Last Train Home-nak is meg lesz a közönsége.A mi nemzetünkre is hatással voltak ezek a szibériai vonalak. Ezt a VH-s játéktípust már a Commandossal letudtam és úgy érzem elég volt.

My Friendly Neighborhood érdekelt és tetszett addig, ameddig ki nem derült hogy a bábuk nem szakadnak és nem röpül belőlük a szivacs-vatta belsőség.Vagy tollak mindenfelé.Na az lenne a viccesen abszurd és a minimum is ha annyira dara és horror.
Esetleg vörösek.De jó a fehér is.

Breathedge 2 : ..ez a sprintelés...

Bloomtown gameboyra jó lenne. vagy telóra .

Sand: "mi lett volna, ha nincs világháború?" vajon miért lett mindenáron..?

2.
2.
markoci555
nem fogott meg túl sok abból, amit még nem ismertem, annyit remélek, hogy Citizen Sleeper 2-nek megint Amos Roddy lesz a zeneszerzője

Stormgate meg oké, hogy a competitive emberek majd lehet átpártolnak ide sc2-ből, de egy jó kampányt szeretnék hozzá, nemtom mennyire valós kívánság egy f2p játéknál...
1.
1.
crytek
Ez a futottak még nem kissé lenézős...azt kb ebbe a pakkban jobb és több van mint a "hüdekirály" felhozatal között

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...