Új életre kaptak Xboxon a régi Call of Duty-játékok

  • Írta: szlav
  • 2023. július 15.
  • Érdekesség
Link másolása
Habár hivatalosan még nem került pecsét a Microsoft és az Activision üzletére, a kiadó a napokban már helyrepofozta az online matchmakinget az Xbox 360-as éra Call of Duty-játékaiban.

Véletlen egybeesésnek talán túl szép a dolog: miután a Microsoft megnyerte az FTC-vel szembeni jogi vitáját, az Activision fogta magát és egyből helyrepofozta a régebbi Call of Duty-játékokat az Xbox-konzolokon. Sokak szerint a hetedik konzolgeneráció címei jelentették a franchise fénykorát (Call of Duty 4: Modern Warfare, World at War, Modern Warfare 2, Black Ops, hogy csak párat említsünk), ezen címek többjátékos módjai azonban jó ideje játszhatatlanok voltak konzolon, hiszen nem támogatták már őket tisztességes matchmaking-funkcióval.

De ahogy azt említettük, a napokban helyreállt a meccskeresés az Xbox 360-as éra Call of Duty-játékaiban, ezzel pedig teljesen új életre kaptak a sokak által imádott, de már klasszikusnak számító címek. Mindegyik játék újra többezer fős aktív bázissal rendelkezik - ez jórészt az Xbox One és Xbox Series X/S kiváló Smart Delivery funkcióinak köszönhető, de az sem hátrány, hogy jelenleg jóformán mindegyik Call of Duty alaposan le van árazva az Xbox nyári vásárán.

De jelentsük ki az egyértelműt: világos, hogy ezzel a lépéssel az Activision és a Microsoft már a hivatalos összeolvadás előtt megágyaznak a régebbi Call of Duty-címek nagyszabású visszatérésének - annak a visszatérésnek, amit az Xbox Game Pass könyvtárába kerülés okozhat majd. Ha tehát ti is imádtátok a széria korábbi részeit, akkor van okotok az örömre!

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...