Zűrzavar a Ubisoftnál - az ígéretek ellenére nincs 100 százalékos home office

  • Írta: osan
  • 2023. szeptember 16.
  • Biznisz
Link másolása
A Ubisoft Montréal alkalmazottjainak elmúlt pár napja csupa fejetlenségből és felháborodásból állt. Az ígéretek ellenére az összes dolgozót, 4000 főt visszahívott a cég, hogy minimum heti 2 napot az irodában töltsenek.

Még 2021 júniusában bejelentette a Ubisoft, hogy egy „hibrid és személyre szabott” megközelítést alkalmaznak a dolgozóik érdekében, hogy azok egészséges egyensúlyban dolgozhassanak az irodában, illetve otthonról. Ez olyan jól sikerült, hogy hosszútávú, 100 százalékos otthonról dolgozást vezettek be az alkalmazottak számára – derül ki az IGN riportjából. Fontos megjegyezni, hogy a változás miatt sokan „újragondolták” életüket és olyan döntéseket hoztak, amik csak home office esetén fenntarthatók, vagy egyszerűen csak ennek fényében vállaltak munkát a cégnél.

Augusztusban valami megváltozott, hiszen a vezetőség összeült a csapatvezetőkkel megvitatni, hogy szeptember 11-től minden alkalmazottnak vissza kell mennie az irodába, minimum heti 2 napra. Kivétel nincs, egyedül egy 8 hetes alkalmazkodási időszak, ha az adott személy be tudja bizonyítani, hogy neki arra igenis szüksége van.

A Ubisoft Montreal csapata dolgozott az Assassin's Creed Valhallán is.

A Ubisoft szerint időben, júniusban tájékoztattak mindenkit a változásról, de a munkavállalók másképp látják. Elmondásuk alapján csak felhívták figyelmüket arra, hogy várható változás, azonban konkrétum augusztus végéig nem hangzott el.

Felmerülhet a kérdés, hogy mégis miért olyan nagy baj, ha valakinek heti 2 napot kell bejárnia dolgozni. Nos, az alapvető probléma az „ígéret” semmibe vétele és a félrement kommunikáció. Míg valamilyen szinten érthető a cég döntése, hiszen vannak olyan munkafolyamatok a játékfejlesztésben, amiket kifejezetten csapatban végeznek és azokat hatásosabban lehet személyesen megcsinálni, de sokan teljesen máshogy rendezték be életüket a home office megléte miatt. Nem feltétlen a pizsamás, kávézgatós meetingekre gondolok, inkább az idős emberek/gyermekek gondozására, a háztartás vezetésére vagy épp a munkába járásra. Kishazánkban sem egyszerű sokszor a közlekedés helyzete, de egy 107-szer nagyobb országban egyáltalán nem elhanyagolható tényező az a feltehetőleg 4-5, vagy több órás utazás a munkahelyre, majd vissza.

4.
4.
MikeHock
#2: Persze, egyértelműen emberfüggő, ezen nincs vita, egyetértek.

Én személy szerint nem akarok trécspartizni a szolgalelkű bérrabszolgákkal meg inni a híg céges kávét, plusz utazásra elbszni 2 órát oda-vissza, ehelyett ahogy kikelek az ágyból, gép előtt tudok lenni, ahogy lecsukom a cégest, csinálhatok ház körüli munkákat vagy amihez épp kedvem van.
3.
3.
crytek
Brühühü be kell menni a munkahelyre...
2.
2.
delphijos
Azért kicsit túlzónak érzem a hisztit heti 2 nap miatt. Nem akarok vitatkozni, de HO azért emberfüggő is. Olyan szempontból is, hogy látom kollégákon akik egyszerűen otthon képtelenek olyan színvonalon dolgozni, és az elszámoltatás is nehezebb. A légkör miatt is - az ember azért “érezze” kikkel és hol dolgozik - szerintem azért 1-2 napnak bele kell férnie. De ez magánvélemény.
1.
1.
MikeHock
Nálunk jelenleg ez a helyzet, heti 2 napot be kell menni, akkor, amikor szeretnél.

Na most, ha ezt elvennék, azon nyomban mondanék fel, teljesen jogos a felháborodás, amikor valamit adnak és elveszik, sosem adja ki jól magát.

Mondjuk ez is egy megoldás, hogy leépítsenek anélkül, hogy végkielégítést kelljen fizetni. :D

IT-ben egyébként teljesen felesleges az irodai jelenlét gyakorlatilag.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...