Ghostboy, avagy hogyan dolgozzuk fel a gyászt?

  • Írta: osan
  • 2023. október 23.
  • Videó
Link másolása
Kishazánk szülöttjei egy igazán érdekes és egyedi játékon dolgoznak, melyben egy négytagú család történetét ismerhetjük meg. A legkisebb fiú balesetet szenvedett és a halálával járó gyászt lesz a feladatunk feldolgozni. Döntéseinknek súlyos következményei lehetnek.

Ghostboy-ként, vagyis a balesetet elszenvedett kisfiú szellemekként fogunk visszatérni, hogy családtagjainknak segítsünk legyőzni a gyász okozta fájdalmakat ebben a magyar fejlesztésű, ígéretes indie játékban.. A negatív gondolatokat, melyekkel mindenkinek meg kell küzdeni, aki valaha is elvesztett egy hozzá közel állót, Tower Defense pályákon győzhetjük majd le és itt jön be az igazán zseniális húzás a készítőktől.

A játék műfajából is fakadóan tornyokat fogunk használni, hogy megőrizzük családtagjaink lelki egészségét, viszont ezek a tornyok előnyökkel, illetve hátrányokkal járnak: példának okáért választhatunk majd az alkoholizmus és a meditáció közül. Míg az, ha a pohár alján keressük a lelkibékét gyors és könnyen elérhető segítséget jelent, addig kockázatokkal is jár – amikről szerintem nem is kell beszélnem, valószínűleg mindenkinek van valamiféle tapasztalata az alkoholizmussal -, viszont választhatjuk a drágább és nehezebben megszerezhető meditációt is, ami hosszútávon sokkal kifizetődőbb.

Döntéseink és a pályákon, illetve a HUB-ként szolgáló családiházban történő véletlenszerű események fogják befolyásolni családtagjaink mentális állapotát, így akár depressziót vagy pánikrohamokat is előidézhetünk, de akár egy ön- és egymást segítő folyamatot is elindíthatunk, ami jócskán meg fogja változtatni a játékmenetet.

A fejlesztők szerint (4 fős csoportról beszélünk, kiknek fele pszichológus) ez nem a megszokott terápiás játék lesz, hiszen ahelyett, hogy a meglévő problémánkon segítene át minket, inkább eszközöket ad a kezünkbe, hogy fel tudjunk készülni a legrosszabb eshetőségre is.

A Ghostboy már kipróbálható PC-n egy angol nyelvű demó formájában, de magyarul is elérhető lesz, amint megjelenik valamikor 2024-ben.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...