Jövő áprilisban érkezik a történelmileg tűpontos Manor Lords

  • Írta: zoenn
  • 2023. október 25.
  • Videó
Link másolása
Három éve hallottunk utoljára a történelmileg hiteles stratégiai játékról, most azonban kiderült, hogy a Slavic Magic alkotása 2024 áprilisában érkezik PC-re, majd később konzolokra is - magyar felirattal! Nézzünk is bele!

Három éve mutatkozott be a kicsiny Slavic Magic csapatának középkori városépítő stratégiája, amit pluszban valós idejű harccal kombináltak a srácok. Az ígéretek szerint a történelmi hitelességgel sem lesz gond, egyfajta "ultimate" középkori élményt kínál a Manor Lords.

A játékban úgy fekszenek a jobbágyok házai a földesurak kastélyai alatt, ahogy a valóságban is volt,. Ez a rendszer alapjaiban változtatja meg a háztervezés módját, mivel minden otthon - ha elegendő földet kap - számos erőforrást termel a tojástól kezdve a zöldségen át egészen a kenyérig és ruhákig.

Ahogy városunk növekszik, új képességeket fejleszthetünk ki. Nem mindegy azonban, hogyan építkezünk, hiszen figyelmébe kell venni a környezet adottságit, a talajvíz szintjét, és az egyes élelmiszerforrások elérhetőségét. Bizony, az évszakok váltakozása nagyban befolyásolja településeink működését. Az eső és a fagy befolyásolja a betakarítás minőségét, meg kell bizonyosodnunk arról, hogy a zord hónapokban sem fog éhezni a népünk.

A csatatéren is komoly taktikai vonzata van az időjárásnak: a sárban vándorlás lassíthatja seregünket, de egy egység ha túl van a nehéz körülményeken, később tapasztaltabb lesz. Katonáink nem végtelen erőforrások, hiszen a városunk tényleges polgáraiból állnak. Ha háborúba mennek, számolni kell azzal, hogy nem lesz ki művelje a földeket. Ha pedig elesnek, a népességünk csökken, a nép boldogtalanná válik. Csakis a helyben gyártott fegyverekkel és eszközökkel ruházhatjuk fel őket.

A Manor Lords 2024. április 26-án jelenik meg magyar felirattal, később pedig konzolokra és az Xbox Game Pass része lesz.

1.
1.
Blasious
Felvésem a naptáramba. Jónak ígérkezik.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...