Rajzfilmes roguelike érkezett a Wetory képében

  • Írta: osan
  • 2023. október 26.
  • Videó
Link másolása
Túlzás lenne azt állítani, hogy a Wetory fű alatt érkezett, de mégsem kapott akkora visszhangot, mint érdemelne az alapkoncepciója alapján. Most trailer kíséretében megismerkedhetünk ezzel az igazán különleges roguelike kalanddal.

A műfajnak egyre több szerelmese lesz és ez jó indokot biztosít a fejlesztőknek, hogy minden kreativitásukat kiélve és a legjobb tudásukat felhasználva alkossanak kisebb léptékű, mégis maradandó játékokat. A Binding of Isaac kezdte, a Hades, a Dead Cells és a Hollow Knight folytatta – igaz, az utóbbi 2 metroidvania inkább. Mindegyik zseniális a maga nemében és most olybá tűnik, hogy kaptunk még egy remek alkotást – legalábbis ezt sugallja a Wetory leírása és előtörténete.

Érdemes tudni, hogy a 2022-es Gamescom alkalmával sikeresen elvitte az egyik helyet az esemény top 10 legjobb indie-játék kategóriájában, sőt a Tokyo Game Show is ünnepelte az alkotást, hiszen dobogós helyet ért el ott is az indie-játékok között.

Két fő érdekessége van a játéknak: az egyik az az, hogy nincs közvetlen harcrendszer a játékban, mondhatni pacifizmussal fogunk megoldani mindent. A padlócsempék különleges tulajdonságait kihasználva fogjuk legyőzni vagy kikerülni az ellenfeleinket. A másik pedig a játék művészeti oldaláról szól inkább, hiszen – a történet alapját is ez képzi – egy színek nélküli világba csöppenünk és ahogy fejlődünk úgy térnek vissza a színek is.

A Wetory ma, azaz október 26-án jelent meg Nintendo Switch-en és PC-n. Steamen demó formájában ki is próbálhatjátok.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...