Lássuk, mit tartalmaz az Alan Wake 2 első két DLC-je!

  • Írta: zoenn
  • 2023. október 27.
  • Bejelentés
Link másolása
Most, hogy az Alan Wake 2 a boltokba került, a Remedy elárulta, milyen izgalmak várnak ránk a játék két fizetős bővítményében. Egy fiktív TV-műsorban szerepelhetünk, majd egy új tóparti létesítménybe látogatunk.

Jövőre érkeznek az Alan Wake 2 fizetős letölthető tartalmai, az első, Night Springs névre hallgat és tavasz utolsó hónapjaiban csaphatunk le rá, bár még a fejlesztők is elismerték, hogy a premier dátuma még változhat. A második csomag, a The Lake House még hozzávetőleges megjelenési ablakkal sem rendelkezik.

A Night Spingsben megelevenednek az álmok és a fikciók több ismerős karaktert irányítva az Alan Wake világában, pontosabban egy kitalált TV-műsorban, amely több önálló epizódból áll. Ha elidőztél már az alapjátékban a tévét bámulva, nagyjából képben leszel, mi vár rád.

A második DLC The Lake House címen fut. Az új helyszín egy titokzatos létesítmény a Cauldron-tó partján, amit egy független kormányzati szervezet épített fel, hogy titkos kutatásokat folytassanak... amíg valami nagyon félremegy. A tóparti régiót teljesen felfedezhetjük Saga Andersont és Alan Wake-et irányítva, lényegében két külön kaland vár benne.

Mindkét kiegészítő külön költség nélkül elérhető lesz azoknak, akik a Deluxe Editionbe ruháztak be. Mindenki másnak külön kell fizetniük érte. Hamarosan érkezik a New Game Plus játékmód új tartalmakkal, de a Remedy itt sem jelölt meg pontos dátumot egyelőre. Mára is jutott egy fejlesztői videó:

7.
7.
crytek
#6: Ez nem újdonság egy jó game az 2x fps-el meg ocsmány kinézettel is jó game. Ide erre mindig a Gothic 1-et tudom felhozni. Baltával faragott grafika modok nélkül az engine miatt nasa gépen se nagyon látni 2x fps-nél többet és mégis olyan jó meg hangulatos az a game hogy beszarás.
6.
6.
Spazz Maticus
#1: Annyiban "kötözködnék" veled mindössze, hogy én a Control-t meg még egy 1060-6GB-ossal vittem végig, és nekem úgy is leesett az állam a megjelenéstétől, de persze főleg a történetvezetéstől...

Életem egyik legnagyobb játékélménye marad nekem az a 1060-al is...




5.
5.
memoryman
Jó ezeket olvasni. Én nagyon vártam, de még nincs benne a game passban. Majd amikor bekerül a gp-be, akkor viszont azonnal tolni fogom!
4.
4.
Doomsayer
#3: Pontosan. És a játék konzolon is nagyon büntetően néz ki.

szerk
Annyi, hogy az állítgatás az nem kínlódás, hanem csak állítgatás.
Megmondom őszintén, hogy ha valaki azt mondaná, hogy csak Xbox-on és csak 30 fps módban nyomhatom ezt a játékot (van 60 is mindkét konzolon amúgy) én akkor is borzasztó jól ellennék vele, mert nem csak szép, hanem jó is a játék (az én ízlésemnek és a 60 fps sem kell hozzá, mert sétálós cucc). De amúgy a legbetegebb ebben, hogy Series S-en sem bob el egy szem frame-et sem a 30 fps-ről. Szóval, ha valaki egy jót akar játszani, akkor nem kell neki egy milliárd meg egy billiárd asztal hozzá.
3.
3.
nemfontos
#1: Ha nincs jó géped akkor azért ott van az az opció hogy veszel egy konzolt egy vga árának feléből és játszod azon. Allitgatas és kínlódás nélkül.
2.
2.
nemfontos
Gondolom legtöbben tisztában vagytok vele de ha valaki mégsem annak leirom hogy a Night Spings nevű tv sorozat az 1959 es kedvencem a "The Twilight Zone" alan wake változata. Le se lehetne tagadni. Mint ahogy azt sem hogy a történet mennyire sok elemet használ a szintén kedvenc Twin Peaks - bol.
én nagyon szerettem az eredeti alan wake et. Nagyon bízom a második részben. De lehet hogy megvarom a dlc ket mielőtt elkezdenem.
1.
1.
Doomsayer
A Digital Foundry új videóját megnézve Alex Battaglia visszaigazolta a gyanúmat, hogy a legtöbb helyen a játék egyfajta szoftveres ray tracing-et használ screen space meg cube map megoldások helyett, ahogy az Unreal Engine 5 is a Lumen-nel.
Van egy rakás tükröződő dolog, (pl a városban hajó) amit, ha kiforgatnak a képből a tükröződése ott marad. Valójában a dolog tükröződik (tehát nem cube map) és eleve tükröződik úgy is, hogy nincs a képen a tárgy (tehát nem screen space). Raszterizált módon eléggé, hogy is mondjam, pöttyös, látható felbontású ez a dolog, de ez csak azért ilyen, mert nincs rajta semmiféle hardveres denoiser, mint hardveres ray tracing grafika esetén (de amúgy ott is ilyen pöttyös lenne a szűrő nélkül).

Minden esetre elmondható, hogy kvázi a generáció legjobb grafikájú és technikailag toronymagasan legfejlettebb játéka született meg, ami a minimum low grafikán is keresztbe-hosszába gyaláz majdnem mindent, ami fullon van. Annyira komoly a kinézet, hogy a Digital Foundry a PS5-ös verzióra azt mondta, hogy sokszor nem is olyan benyomást kelt a látvány, mint egy játék, hanem mint egy CGI film.

Minden esetre itt az újabb DF videó is, ami segítséget ad a grafika beállításához (mivel ez manapság sokaknak nehézséget okoz, hiszen állítgatás helyett inkább panaszkodnak). A videóban arról van szó, hogy ha a nép szerint konzolon tök jól megy a játék, akkor miért kell 3070-es egy 1080p medium grafikához PC-n. Aztán beállítja a konzol grafikára és majdnem 90 fps lesz a játék a 3070-en. Szóval be lehet állítani és itt van a guide:

https://www.youtube.com/watch?v=QrXoDon6fXs

Másrészt ez csak személyes tanács tőlem: nekem sem volt mindig jó gépem, sőt a mai napig sincs mindig jó gépem. De én a Control-t is csak pár hete fejeztem be. Anno az 1070-esen felejtős volt olyan grafikával, amiben én szerettem volna. De a 2080-ason sem volt jó teljesítményű 1440p + full RT mellett, tehát ugrás. Aztán a 3080-as sem volt elég hozzá, hogy 4K full RT mellett jól menjen... Tehát a 2019-es Control játékkal is csak a 4080-on tudtam játszani úgy, ahogy szerettem volna egy Remedy címmel és kénytelen voltam rá ennyit várni. De ez nem vett le semmit a játékélményből és az élvezetből, arról nem is beszélve, hogy a mai napig szemgolyósimogatóan jól néz ki.

Szóval azt javaslom, hogy legyünk bölcsek meg türelmesek, valamint ha most nincs jó gépünk, akkor ez a játék egy-két év múlva is atom jó lesz olcsóbban is. Csak ugye akkor nem kell most sorozat módjára Twitch-en megnézni, meg Youtube-on sem kell wakthru-t nézni, hanem mással kell addig foglalkozni. Másrészt, meg fent van ncore-on, ki lehet próbálni a saját gépünkön. Aztán ha tetszik, egy 49€-s játékról beszélünk, aminek a minden DLC-vel meglökött Deluxe kiadása kerül annyiba, mint egy teljes játék.

Szóval jó játékot, szerintem nagyon jó a cucc, nagyon tetszik :)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...