Overwatch 2 - lehullt a lepel az új hősről, Maugáról

  • Írta: zoenn
  • 2023. november 3.
  • Videó
Link másolása
A BlizzCon első bejelentése az Overwatch 2 új hőse, Mauga volt. A Szamoáról származó tank két masszív chaingunt is kézbe vehet, és ha kritikus sebzést visz be, még gyógyítani is tudja magát.

Noha a Nintendo eShop hírcsatornája már délután lerántotta a leplet az Overwatch 2 új játszható karakteréről, a hivatalos bejelentésre a BlizzConon került sor. Mauga a 8. szezonnal kerül bele a multis lövöldébe, azonban a fejlesztők kaliforniai bulija miatt ezen a hétvégén ingyenesen játszható lesz mindenki számára.

Mauga egyébként Szamoáról származik, és úgy tervezték, hogy közelről semlegesítse az ellenfelet két masszív chaingunjával. Overrun feltölthető képességével pedig simán áttörheti az ellenség frontvonalát, valamint egy sebzésállósági aurát is idézhet maga köré, vagy éppen csapdába ejtheti az ellenfelet. Az új hős a december 5-én startoló 8. szezonban élesedik végérvényesen.

A Blizzard elárulta, milyen új tartalmakkal bővül a lövölde a következő hónapokban. A 10. évadban érkezik egy Damage hős, Venture, míg a 12. szezonban pedig egy support Space Ranger néven. Bejelentettek egy új PvP módot, a Clasht, amelyben öt pont lesz elosztva a térképen egymás után, minden meccs a középső pont elfoglalásával kezdődik, ha ez megvan, az ellenfél visszaszorul egy checkpointtal hátrébb. A cél az, hogy mint az öt kontrollpontot elfoglaljuk, vagy a mi csapatunk nyerjen több pontszámmal.

A Clash mellé egy új térkép is dukál, a Hanaoka a klasszikus Overwatch pálya Hanamura átdolgozott változata lesz. Ezen túlmenően 2024 elején jelentősen átalakul a játék kompetitív rendszere, ami új versenyjutalmakat ígér, illetve erősebb tematikát ígérnek a következő évadokhoz. Ilyen lesz az Eldritch Horror, az egyiptomi mitológia, a boszorkányok és egy "tüköruniverzum is", amelyben a gonosz és a jó hősök szerepet cserélnek egymással.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...