HWSW: Egyre közelebb az Xbox mobilos játékáruháza

  • Írta: szlav
  • 2023. december 3.
  • Biznisz
Link másolása
A Microsoft Xbox termékekért felelős üzletága az utóbbi években a mobilpiac felé kezdett fordulni, az erősebb lábak növesztése érdekében hamarosan számítani lehet egy saját játékbolt indítására mobilplatformon is - erősítette meg a sejtést az Xbox feje, egyelőre kevés konkrétummal.

Már több mint egy éve lehet hallani híreszteléseket arról, hogy a Microsoft kifejezetten mobiljátékok értékesítésére indítana saját piacteret, ami közvetlenül versenybe hozná a Google-lel és az Apple-lel. Először a The Verge szúrta ki a Microsoft által brit versenyfelügyelet (CMA) felé benyújtott, az Activision felvásárlással kapcsolatos dokumentumokban, hogy a cég jövőbeli tervei közt szerepel egy mobiljátékos piactér létrehozása, ami többek közt a nagy játékkiadó könyvtárából származó játékokat kínálná.

A CMA-nak benyújtott dokumentumokban a redmondi cég ugyanis amellett érvelt, hogy a felvásárlás elősegítené egy „következő generációs játékbolt” indítását többféle eszközön, köztük mobilokon, vélhetően olyan címekkel, mint a sikeres Call of Duty: Mobile, vagy a Diablo: Immortal.

Az Xbox-vezér Phil Spencer nemrég a Bloombergnek adott interjújában végül hivatalosan is megerősítette, hogy komoly tervei vannak a mobiljátékok piacán egy saját alkalmazásbolttal, a háttérben aktívan folyó munkában már több meg nem nevezett partnerrel dolgozik együtt a megvalósításon.

Spencer egyelőre nem rendelt pontos dátumot ahhoz, hogy az alternatív áruház mikor fog ténylegesen hozzáférhetővé válni a felhasználók számára, annyit árult el, hogy egyáltalán nem évek múlva, hanem annál előbb lehet rá számítani. Spencer szerint mobilplatformon nincs igazán választási lehetőség, és mivel az Xbox a következő 10-20 évben is releváns szeretne maradni, tovább növelné befolyását ezen a területen is.

A dedikált Xbox-játékbolt megvalósítása persze több kérdést is felvet mint az Apple, mind az androidos készülékek oldalán - további részletek a HWSW-n.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...