Hackertámadás alatt az Insomniac, a Marvel's Wolverine szivárogtatása a tét

  • Írta: szlav
  • 2023. december 12.
  • Hír
Link másolása
Lapértesülések szerint zsarolóvírus áldozata lett az Insomniac Games. A Marvel's Spider-Man 2 és a Marvel's Wolverine fejlesztőjétől 2 millió dollár értékű kriptovalutát követelnek.

A CyberDaily értesülései szerint ransomware-támadás áldozata lett az Insomniac Games. A SIE égisze alatt munkálkodó stúdiónak köszönhetjük az idén hatalmas sikert arató Marvel's Spider-Man 2-t, illetve náluk készül a Marvel's Wolverine is, melyről a fejlesztők eddig rendkívül kevés információt osztottak meg. Többek közt ennek a játéknak a szivárogtatásával fenyegetőzik a Rhysida hackercsoport.

A probléma azonban ennél is jóval nagyobb. Igen, valószínűleg mind az Insomniac, mind a Sony számára kellemetlen lenne, ha idő előtt kerülnének ki az éterbe a Marvel's Wolverine screenshotjai, concept artjai és sztorirészletei, az azonban ennél is nagyobb gond, hogy a Rhysida hackerei az állításuk szerint számos védett dokumentumra is rátették a kezüket. Szó esik itt többek közt belsős emailekről, a dolgozók személyes adatairól és útlevélinformációkról.

A CyberDaily riportja szerint a hackercsoport már készen áll arra, hogy aukcióba bocsájtsa a megszerzett adatokat, mintegy 50 bitcoinos, azaz több mint 2 millió dolláros kezdőlicittel. Az Insomniac képviselőinek mindössze hét napot adtak arra, hogy felvegyék a kapcsolatot az adattolvajokkal.

12.
12.
Hoki György
#11: A probléma ezzel csak annyi, hogy a modern társadalom nem erre van berendezkedve, főleg azért nem mert a régi jó "kikezdhetetlen" rendszerek tarthatatlanul lassúak és esetlenek a felgyorsult világban. Az ember minden eszköze azért készült az ember által, hogy szolgáljon, leegyszerűsítsen mindent, ami természeti szinten vagy nem megy, vagy túl nagy erőfeszítést igényel. A technológia fejlődik, nincs ok hogy ne fejlődjünk vele, az emberi agy problémamegoldó gépezet, ezért vagyunk még életben. Persze ha kilövik a netet egy pillanat alatt megborul a nagy része ennek a kis rendszernek amit felépítettünk, de az ember nem nézhet mindig visszafelé, ha folyamatosan csak visszafelé teszed a lábad, sosem mész előre. A múlt kényelmes, "régenmindenjobbvolt" mert az emberből idővel kikopik az emlék, amikor a régi jó rendszerek miatt esetleg órákat várt valamire, ami ma már 10 perc alatt megvan, esetleg meghalt valakije azért, mert nem találták meg a kartonját elég gyorsan a kórházban hogy rájöjjenek az allergiájára, ami végül az életébe került - valós sztori, szintén olyan probléma, ami bár megesik még mindig, cirka 10 percre rövidít egy több órás kutakodást. De nem akarok itt "jövőkufárkodni", nem azért vagyunk itt, volt jó abban amit írtatok, de van benne olyan felesleges önmegfélelmlítés is, amivel mások igazolni szokták hogy miért nem hajlandóik megtanulni elküldeni egy emailt.

(De ez nem ellened szól, nem hiszem hogy megérne annyit egy arctalan semmis eszmecsere a semmiről hogy bárki azt higgye, hogy komoly a dolog és egye magát rajta akár két percig is. Eldumálunk, elvagyunk, ilyen ez.)
11.
11.
Doomsayer
#10: Ha a következő játékot kőtáblába vésve is írnák, még az sem mentene meg senkit attól a jövőtől, amiről a cyberpunk stílusú filmek és játékok, mint elrettentés és *határozottan nem*, mint követendő példa szólnak.

Átkozott az, aki emberbe veti a bizalmát, mert olyan lesz, mint a KFC parkolójában sétalgató csirke.
10.
10.
Hoki György
#9: Túl modern. A legközelebbi AAA játék csak és kizárólag papiruszra írva érkezhet.
9.
9.
csongor1996
#6: Miért nem írógéppel írják a játékokat, duhhh
8.
8.
gegory
#3: A konteókon túl azért is akarnak digitális pénzt:
- Jobban nyomon követhető(NAV likeolja a dolgot)
- Egy gomb nyomásra zárolható(bank, Nav, behajtók)
- nem kell a gyártására, begyűjtésére, újra nyomtatására és megsemmisítésére költeni az államnak.
- nem tarthatód a párnád alatt így a gazdaságban marad(azt tegyük félre, hogy ez netto faszság)
7.
7.
gegory
Mondok egy tényt; nem minden fertőzés mailen keresztül érkezik. Sok warez eszköz, keygen tartalmaz backdoor vagy valami meglepít. Azt gondolod egy nagy cégnek nincs ilyenre szüksége de annyira ki vannak szervezve a részfeladatok, hogy nem tudod ki milyen szoftvert használ. Aztán kapsz egy ellenőrzendő packot és van benne meglepi. Aki nem dolgozott játékfejlesztésben az nem is tudja mennyi anyag megy keresztül game designer kezei közt nap mint nap. Nekem külön gép van erre de még így is néha beriaszt a vírusirtó és képzeljük el, hogy olyan támad aki ért is hozzá és a támadást célirányosan rá szabja. Igy elképzelhető, hogy nem sok esélye volt a cégnek a nehéz fiúk ellen. Mellesleg ezek már nem azok a hackerek akik régen poénból csinálták, mára államok, országok vagy éppen rezsimek csinálják ezeket pénzért vagy zavar keltésért.
6.
6.
Hoki György
Hát de tesómsz, szép meg jó ez a ne minden legyen digitális dolog, de ez egy digitális játék, egy elektronikai cégnél, aminek a fejlesztése teljesen digitálisan történik. Ha informatikai cégekből indulunk ki, valószínűleg a fejlesztők egy része olyan 3-4 éve nem is találkozott egymással, home office, miegymás. Az ilyesmi nagyjából decentralizált környezetben épülget, így esély nincs arra, hogy ne legyen digitális, ahogy arra sem, hogy ne legyen online. Azok az idők az ilyeneknél elmúltak. Az, amikor a Metal Gear Solid 2 megtehette, hogy egy pálya után lecseréli a főkaraktert egy zöldfülű nyighajra, és ez ne derüljön ki valamilyen formában 2 évvel azelőtt, hogy a játék kijön, már nagyon régen csak emlék.

Persze ez nem azt jelenti, hogy akkor fel kell törni az ilyet, és jogos hackelgetés, de ez már valamire, amire fel kell készülni, minden területen - csak ilyen digitális fronton jobban.
5.
5.
hedzsooo
Amilyen tehetsegesek is a hackerek, olyan kis butak is sokszor. Gondolom azert, mert sok esetben meg 18 evesek sincsenek. Azert remelhetoleg ezeket is elkapjak elobb-utobb. Legjobb ha azutan, h betoltottek a 18-at.. :)
4.
4.
MikeHock
400 IQ, 2 hatalmas koponya találkozásának lehetünk szemtanúi e hír alatt, jó volt ma is feljönni a fórumra!
3.
3.
crytek
#2: Sok dolog legyen digitális. Már csak a melomból kiindulva is. Pl a gyártási lap.. Ez azért kell mert ez alapján gyártunk erre írjuk a paramétereket ami azért kell hogy a vevőnek bizonyítani tudjuk hogy úgy készült olyan hőfokon olyan minőségben ahogy kell. De bazz minden paraméter elve ott van a számítógépes rendszeren hiszen onnan nyomtatják ki a paraméter görbéket. Akkor minek írjuk még papíron is? Na ide nagy megváltás lenne a digitális dolog..

Ez meg konteosan fog hangozni ,de a pénzt ezért akarják digitálisba vinni mert ott kb imitálnak egy világ méretű napkitörést hogy "leáll" minden digitális cucc és hopp egyből nincs semmid ki vagy szolgáltatva az államnak azt csinálnak majd veled amit akarnak..
2.
2.
Doomsayer
#1: Nem tudom mennyire tűnik boomer-nek, amit mondok, de különösebb belemerülés nélkül mondhatom, hogy a társadalmunk legmélyebb pöcegödre a lustaság, az elkényelmesedettség és ez az all digital felfogás. Persze, nem kell már kézpénz sem, sőt már igazolványok és kulcsok sem kellenek, hanem minden menjen a telefonra, meg a chip-re, amit majd beletesznek a valagadba aztán minden jó lesz. Egész addig, amíg nem lesz egyszer áramszünet, vagy ki nem találják, hogy csak két kiló húst és 30 liter benzint vehetsz egy hónapban, stb...

Minden beteg dolog egy darab kényelemmel együtt jön és rászoktatják az embereket. Legyen mindig bekapcsolva a GPS aztán ha ellopják a telódat, majd mi mutatjuk, hogy hol van, meg ha nem lopják el, majd mutatjuk, hol tudsz vásárolni a közelben! Töltsd fel minden képedet a felhőbe, aztán nem veszik el és mindenhonnan hozzáférhető! Aztán benézel a google fotókhoz és a 8 éves fényképednél oda van írva, hogy boldog születésnapot, mert elemzik a képeket és még azt is tudják kivel vagy ott és mi történik... Aztán amikor le akarod törölni, akkor meg jaj most nem lehet, jaj, csak egyesével lehet a 14000 képet, meg jaj, 30 napig a kukában lesz, meg jaj technikai hiba miatt nem lehet üríteni a kukát, stb, de mindegy, csak töltsed fel, aztán ha megtelik a tárhely, majd követelünk érte egy jó kis havidíjat. Megjegyzünk mindent szépen, aztán ha 15 év múlva illegális lesz a férfinak a nővel aludni, akkor majd felhasználjuk ellened a bíroságon! Először ingyen van, aztán majd ingyen lesz reklámmal, aztán majd fizetős lesz reklám nélkül, aztán utána majd fizetős lesz reklámmal és a végén majd azért kérnek pénzt, hogy nézhesd a reklámot és ha nem, vagy nem akarsz oltatni, akkor meg majd nullázzák a chip-ed aztán nem zabálsz meg nem laksz...

Hát így belegondolva, tuti nem tűnik boomernek a komment... :) Na mindegy.
1.
1.
crytek
Nem semmi hogy tudják ezeket állandóan benyelni...biztos azok is kattingatnak minden szarra mintha muszáj volna. Mert ma már mindent nyomorék digitális rendszerbe akarnak.. Melóba is de utálom amikor 30 méterre van az iroda azt email-t küldenek dolgokról..Azt akkor is kérdezik utána hát nem tudod nem olvastad? Nem ba***meg én melós vagyok dolgozni járok be nem állandóan emailezgetni. Pláne hogy én nem irodai melós vagyok.

De bezzeg a sok szart amit írogatni kell gyártási lap készüléknapló azokat meg mindig kell írogatni nem lehet elhagyni vagy digitálissá tenni áááá. Vicces hogy az embert gyógyszeralapanyag gyártó azt kb többet kell írni mint a létező összes suliban együttvéve kellett.. ráadásul még a műszaknapló is kettős vezetés idegbaj

Láttam már sok csaló emailt szóval simán elhiszem valaki azt hiszi rá igazi..
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...