Tömve van csalókkal a The Finals

  • Írta: zoenn
  • 2023. december 28.
  • Hír
Link másolása
Zajos sikert aratott az elmúlt hetekben az Embark Studios free-to-play lövöldének, ám mint az éremnek, ennek is két oldala van. Sajnos a The Finals szenved a csalók súlya alatt, olyannyira, hogy még a fejlesztők sem tudnak tenni ellenük.

Minden néhány hétre volt szüksége a The Finalsnek ahhoz, hogy átlépje a 10 milliós játékosszámot, ám sikert sajnos rengeteg csaló árnyékolja be. Már a bétaidőszak alatt is sokan találkoztak olyanokkal, akik tisztességtelen eszközökhöz nyúltak a győzelem reményében, ám akkor sokan joggal gondolták azt, hogy a premierre megtisztítja a szervereket az Embark csapata.

Sajnos nem így lett, sőt a helyzet még ennél is súlyosabb! A játék közösségi média platformjain szinte minden vita a csalók és a hackerek köré összpontosul. Felhasználók ezrei adnak hangot aggodalmunknak, miszerint a rengeteg cheater tönkreteszi a játékélményt, különösen azok, akik a Ranked módokban próbálnak szerencsét.

Állítólag a fejlesztők olyan "technikai problémákkal" szembesültek, amelyek megakadályozzák, hogy bannolják a csalókat, de elmondásuk szerint már közelednek a megoldáshoz és arra törekszenek, hogy a shooter "sima, biztonságos és igazságos" legyen.

Manapság sajnos egyetlen kompetitív shooter sem él és virágzik cheaterek nélkül, sok esetben a hackerek mintha egy lépéssel a fejlesztők előtt járnának. Hiába hallunk olyan híreket, miszerint több ezer csalót bannoltak ki egy-egy játékból, a jelenség visszatérő probléma.

9.
9.
delphijos
#7: Ez remek ötlet, de kétlem hogy az a fő gond hogy a konzolosok olyan hülyék hogy ezt nem tudják. Sose a konzolos cheat volt a fő probléma egy ilyen játékban sem. Elég sok PC-s játékos van, ezért kéne a fejlesztőnek tennie valamit.
8.
8.
Thor Vath
#7: Pont ezt akartam mondani :) PC-n sajnos jellemzően így is, úgy is megjelennek multiban a csalók. Ha az ember nem akar velük találkozni, akkor konzolon játszva, crossplayt kikapcsolva a cheat-mentes játékélmény gyakorlatilag garantált.
7.
7.
Zelgadis187
Ki kell kapcsolni a crossplayt és annyi. Probléma megoldva.
6.
6.
Extol
#4: Ez természetesen kizárólag multi. Senkit sem érdekel, hogy ki hogy csalja el a single player kampányát, az full magánügy
5.
5.
Nothing
#2: Ez történik, ha egy szórakoztatásra kitalált dolgot (sport, játék, etc) átvisznek professzionálisba. Hatványozódik az idegbaj, az erőszak, a csalás, az anyázás...
Ha meglennének a képességeim (és időm) se lennék esport játékos.
4.
4.
csoki0619
#1: Ez multis játékos statisztika, vagy mindenre is vonatkozik? Azért a többjátékos game-ekben csalni nem ugyanaz, mint begépelni egy GTA-ba a GIVEMEATANK parancsot.
3.
3.
delphijos
#2: Én évek óta nem szórakoztam ilyen jól multiban mint a Finals-ban. Egyetértek, nem kell véresen komolyan venni, akkor meg nem számít, bár azért a nagyon pofátlan csalók még így is el tudják rontani az élményt, csk nem a vereség miatt.
2.
2.
shatterhand
Konkrétan le..rom a meccsek végeredmenyét egy shooter multiban. Az érdekel,hogy lelőjek vkit. 10éve még ja, meg csapatjáték, meg egyebek. Csak mikor már haverok is idegbeteg módjára játszottak na ott szartam le az egészet.
Elengedtem. Szerintem nem ér ennyit a mai multi versengés. Eleg megnézni a multis esportokat, agybajosok jatszanak
1.
1.
Extol
Hallottam egy kutatásról, miszerint a játékosok 60%-a már csalt egyszer, 40%-a pedig rendszeresen használ valamit. Ami engem illet, már nem játszom multit évek óta, így kímélve meg magam, figyelnem kell a vérnyomásomra
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...