Bejelentették a Smite 2-t, amely az Unreal Engine 5-öt használja

  • Írta: zoenn
  • 2024. január 13.
  • Bejelentés
Link másolása
Igazak voltak a híresztelések, a Titan Forge Games bejelentette, hogy egy standalone folytatás készít a népszerű MOBA-jukhoz. Az első rész továbbra is aktív marad, a jövőben jól elfér majd egymás mellett a két játék.

Folytatódik az isteneket és mitológiai lényeket felvonultató MOBA, azaz a korábbi szóbeszédek igaznak bizonyultak. A Smite 2 a Steamen, az Epic Games Store-ban, PlayStation 5-ön és Xbox Series X/S-en fog megjelenni free-to-play modellben. A korai alfatesztje tavasszal kezdődik mindhárom platformon.

Ezzel együtt az eredeti Smite továbbra is játszható marad a belátható jövőben, ám a fejlesztő már régóta kacérkodott a MOBA új verziójának piacra dobásával, amely kihasználja az Unreal Engine 5 előnyeit, miközben a játék mechanikáját is frissítették. A Smite 2-ben új karakterek is feltűnnek, valamint két energiaforrást (erőt és intelligenciát) ad mindegyik istennek, hogy hogy változatossá tegyék a képességeiket.

A belerázódást kisebb mitológiai lények segítik majd az újonc játékosok számára, nem kell egyből a mélyvízibe ugrania senkinek. A folytatás letisztultabb felhasználói felületet és könnyebben értelmezhető varázslatokat tartalmaz. A Titan Forge Games tervei szerint 2024 közepére-végére érkezik a bétateszt, amely során nem fogják senki progresszióját resetelni, és addigra már 25 isten közül választhatunk, és minden héten újabbakat kapunk. (Az eredeti Smite-ban jelenleg több mint 100 szerepel). Lesznek visszatérő kedvencek és egy maroknyi új istenség, köztük Hecate.

Nincs rá garancia, hogy az első rész összes karaktere visszatér, és a korábban megvásárolt tartalom sem kerül át közvetlenül, mivel nem tudnak minden átdolgozni vagy újraalkotni az időhiány és a tartalom mennyisége miatt. Cserébe viszont annyi Legacy Gemet kapnak az első rész veteránjai, mint amennyit a Smite 1-ben elköltöttek. Van egy másik jutalmazási rendszer, a Divine Legacy, amely annyi jelvényt és skint ad, mint ahány évet eltöltöttük az első résszel.

A Smite 1 és Smite 2 jövőbeli skinjei több generációs változatában jelennek meg, és a Titan Forge azt reméli - de még nem tudja 100 százalékosan megerősíteni -, hogy a Smite 2 mindhárom platformon támogatja majd a keresztprogressziót, mivel meg kell várniuk a konzolgyártók jóváhagyását.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...