25 perc az Avowed társaságában

  • Írta: szlav
  • 2024. január 23.
  • Videó
Link másolása
A hivatalos Xbox Podcast az Avowed fejlesztőit látta vendégül a legújabb adásban, így jóval mélyebben, számos új videóanyag kíséretében is beleáshatjuk magunkat az Obsidian RPG-jébe.

A múltheti Xbox Developer Direct alkalmával vadiúj bemutatót kapott az Avowed, az Obsidian Entertainment új szerepjátéka, mely nem mellesleg ismét a Pillars of Eternity világában játszódik. A színes-szagos belső nézetű RPG-ről azonban még bőven van mit mutatniuk és mesélniük a fejlesztőknek, így kapva kaptak az alkalmon, hogy az Official Xbox Podcast folytassanak diskurzust.

Az érdeklődők számára csakis ajánlani tudjuk a bővített bemutatóval kevert beszélgetést, a frissen elhangzott infók közül azonban leginkább a játék rendezőjének, Carrie Patelnek a szavait emelnénk ki. Patel kihangsúlyozta, hogy a játékoscentrikus szerepjátékos elemek adják majd az Avowed szívét-lelkét:

"A stúdiónk mottója: 'A te világod, a te döntéseid', és így a választáshoz, a következményekhez és minden más játékelemhezhoz úgy közelítünk, hogy lehetőséget adunk a játékosoknak, hogy meghatározzák, kik ők ebben a világban, hogyan akarnak viselkedni, milyen fantáziát szeretnének beteljesíteni és milyen kihívásokat akarnak vállalni." - Carrie Patel szavait nem nehéz elhinnünk, ha visszagondolunk a Pillars of Eternity 1 és 2, az Outer Worlds vagy a Fallout: New Vegas precedenseire.

Az Avowed idén ősszel érkezik PC-re és Xbox Series X/S-re, ráadásul egyből az Xbox Game Pass könyvtárában startol majd.

11.
11.
Stagrider
Nem szerencsés egy már megjelent játékot összehasonlítani egy olyannal ami még fejlesztés alatt áll. Ugyanakkor a Bethesda szerepjátékainak nem erőssége sem a jól megírt történet, sem az érdekes, szintén jól megírt karakterek, sem az eseményeket befolyásoló döntések, sem az izgalmas, fordulatos küldetések. Az Obsidian eddigi szerepjátékaiban (legalábbis a legtöbben) viszont pont ezek voltak kiemelkedőek, szóval... Reméljük, hogy az Awoved is csatlakozik az elődökhöz:).
10.
10.
DragonBleacPiece
emlékszem mennyire fel volt hypeolva mikor bejelentették, erre iderakják ezt a hányadékot..nesze parasztok vegyétek..tudod mikor
9.
9.
crytek
#7: Nincs az egekig emelve. A MS szimplán MINDENT szeret ennyire promozni még akkor is ha fingja sincs szerintem mi az amit promoznak. Egyetlen cég szerintem az iparban aki nem kontrollálja akik alatta fejlesztenek mert szerintem vakon bízik mindenkiben akiket megvettek
8.
8.
Seraph
#4: Nem arról van szó hogy mennyire modern a grafika, hanem mennyire ötlet és igénytelen hatást kelt. Minden rohadt steril és túleffektezett valahogy.
7.
7.
Darkenkhal
A Skyrim több mint 10 éve ki van adva és minőségibb minden tekintetben...nem értem miért csinálnak béna és látványosan gagyi játékot és közben az egekbe emelik...
6.
6.
Parano1d
#5: Én a helyedben nem fogadnék erre azért nagy összegben.
Az Obsidiánnak elég nagy rajongó tábora van RPG szinten, csak azért mert nem szoktak rossz játékokat csinálni. Kritikai szempontból is jó értékeléseket szoktak kapni, és az eladásokban is meg szokott látszani.
Nem kimagaslóan, mert nincs akkora büdzsé, de azért ott vannak mindíg a 80+ tartományban.
5.
5.
crytek
#4: Grafikát nem is említettem. Az már az outernél se volt nagy szám.
Itt arról van szó hogy látod rajta hogy "gagyi". Kardozza azokat a gyikókat és konkrétan azt látjuk hogy elüt a feje felett de a vér effekt az ottvan magyarán mégse ütött el a feje felett ..a hitboxot mint olyan valszeg nem ismerik. Ezt nem lehet nem észrevenni mert többször.. az hogy a grafika mivel az a leges leges leg utolsó amit szóvá tennék.
Az biztos hogy a MS-nál ezt az évet nem ez a game viszi majd abban bárkivel fogadok bármibe...előbb lesz nagyobb siker a réteg cucc Hellblade 2
4.
4.
Parano1d
#1: Miért van mindenki leragadva a kinézetnél? Baldurs Gate 3 is nyilván azért lett az év játéka mert brutális grafikát villantott.. meg Obsidián amúgy sem AAA-s stúdió, de amit kiadnak a kezük közül az minőségi szokott lenni, szerintem ez is király lesz.
Nem vágom miért vár mindenki ettől God of War grafikát.
3.
3.
zoli12i
Azok a karakter mozgások nagyon bénák. Ezen lehet még dolgozni kéne 1 évet, úgy is jön bőven másik game az MS-től.

2.
2.
crytek
Nagyon látni rajta hogy nem sony minőség. Csapkod kardal megy a vér effekt de a kard kb hozzá se ér a testhez. ZSé kategóriásnak tűnik az egész.
Fogok vele játszani mivel szeretek játszani ,de ez a game semmiben nem fog kimagaslani és bármi fölé nőni..Eladásilag pedig a béke segge alatt lesz ez garantált.
Ezeket a "gagyikat" a MS nyugodtan kiadhatná mindenre mert akkor esetleg többen vehetnék ott ahol nincs game pass.
Én ezek után már a Fabletól se várok abszolút semmit. Az eddigi részeket se fogja megütni az borítékolható
1.
1.
Seraph
Az eddig látottak alapján nagyon gagyi sajnos. Marad szopóágon az xbox ezzel is.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...