Régóta várt funkció érkezett a Counter-Strike 2-be

  • Írta: aronsz
  • 2024. február 7.
  • Hír
Link másolása
Megérkezett az első komolyabb frissítés a Counter-Strike 2 megjelenése óta. Új skineket, visszatérő játékmódot, a játékmenet jelentős fejlesztését és még egy nagyon régóta várt újítást is kaptunk.

Tavaly szeptemberben a Counter-Strike: Global Offensive helyére érkezett a Counter-Strike 2. A játék vegyes fogadtatást kapott, azonban a kikerülhetetlen váltás miatt a játékosbázis jelentős része és a hozzá kapcsolódó esport részleg is lényegében megmaradt.

Az egyik legkomolyabb panasz a közösség részéről az úgynevezett “peekers advantage” érezhető megjelenése volt. Lényegében ez azt jelenti, hogy a sarok mögül kinéző játékos valamivel egyszerűbb helyzetben van, mint az adott területet néző, egy helyben álló ellenfele. A fejlesztők reményei szerint a mostani frissítés csökkenti a jelenséget. A cl_ticktiming paranccsal elvileg ellenőrizni is tudják a játékosok a fejlődést, a Valve szerint bizonyos esetekben 16 milliszekundumos javulás is megfigyelhető az előző verzióhoz képest.

Emellett visszahozták a CS:GO egyik népszerű játékmódját az Arms Race-t, illetve kaptunk egy új ládát, ami nemcsak új skineket, de egy új kést is tartalmaz. Ez az első láda, ami a CS2 megjelenése óta érkezett és a kés mellett a közösség régi vágya is teljesült: skin kapott a Zeus, ami ráadásul mostantól újra is tölt.

A Zeus a játékban található elektromos sokkoló, ha közvetlen közelről eltaláljuk vele az ellenfelet, akkor a találat azonnal kiüti az áldozatot. Viszont eddig sok haszna nem volt, egyetlen esélyt adott minden körben és nem volt kifejezetten egyszerű használni, ezért főleg trollok alkalmazták, vagy spórolós körökben vásárolták a játékosok. Korábban volt olyan játékmód, ahol újratöltött, most azonban a hivatalos matchmakingbe is bekerült ez a funkció, így egy kör alatt többször is lehet majd használni.

Emellett azon kevés fegyverek egyike (a bomba és a gránátok mellett), ami nem kapott skint, egészen idáig. A közösség már régóta kérte, hol humorosan, hol pedig teljesen komolyan, persze várható is volt, hogy valamikor érkezni fog, hiszen a ládák és a skinek piaca elég szépen tejel a Valve-nak. Most valószínűleg úgy érezték a fejlesztők, hogy ha már mostantól többször is lehet használni egy kör alatt, akkor egyedi festést is kaphat.

1.
1.
mephi
Lassan, de talán idővel ismét helyrepofozzák ezt a játékot a fejlesztők, persze még van dolguk bőven. Az "új" játékmód már nagyon kellett, tegnap futottam is pár kört benne.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...