Az USA versenyhatósága nem nézi jó szemmel a Microsoft leépítését

  • Írta: aronsz
  • 2024. február 8.
  • Hír
Link másolása
A probléma gyökere visszavezethető a Blizzard felvásárlására. Főleg az a baj, hogy az Activisiont is komolyan érintik a változások, a versenyhatóság szerint pedig nem erről volt szó anno.

Mindenkinek, aki abban reménykedett, hogy végre az Activision Blizzard és a Microsoft közös ügye lezárult, annak van egy rossz hírünk. Az Insider Gaming egy bírósági iratra hivatkozva arról számolt be, hogy a versenyhatóság (FTC) – aki már eredetileg is ellenezte a felvásárlást – újabb problémát talált.

A Microsoft nemrég bejelentette, hogy közel 2000 embertől terveznek megválni, ez pedig az Activision Blizzardot is érintette. Az FTC beadványa kiemeli, hogy többszáz fejlesztő és esport dolgozó elbocsátása szembe megy a felvásárlás feltételeivel.

Ez alatt azt értik, hogy a Microsoft ígérete szerint a Blizzard az ügy lezárása után önálló entitásként fog tovább működni, ennek ellenére csupán pár hónappal azután, hogy megszáradt a tinta a papíron, százakat rúgnak ki.

Külön kiemelték azt is, hogy amennyiben valamilyen oknál fogva a partnerség felbomlik, vagy éppen semmissé válik, a lecsökkent munkaerő-kapacitással bíró Activision nem lesz képes elválni a Microsofttól. Az FTC ugyanis továbbra is ellenzi az ügyet, és fel is lebbezett a felvásárlás ellen.

A benyújtott irat szkennelt verziója ebben az X posztban teljes egészében olvasható.

8.
8.
daenath
#7: +1 Aztan meg leepiti :)
7.
7.
Gerzson95
Majd az FTC-t is "felvásárolja" a Microsoft. :D
6.
6.
crytek
#5: Védeni? Sehol nem védtem senkit. Ezek tények FTC vergődik..amiből ismét nem lesz semmi. AZ EGÉSZ VILÁG FELVÁSÁROLT mindenkit és azok is ugyanúgy tömegével küldenek el mindenkit..szimplán a kutya se foglalkozik ftc-vel azt kellett nyögniük valamit hogy még léteznek.
5.
5.
Obi Wan Kenobi
#2: Annyira különleges betekintés ez egy ember pszichéjébe :D Van egy cég, aminek a termékével ő jól jár, emiatt pedig körömszakadtáig védi ezt a céget, aminek a célja a profitmaximalizálás.

:D
3.
3.
Trottenbauer
#2: Remélem most nem így lesz.
2.
2.
crytek
Nem is értem mit görcsölnek még...ennyi pénzük van halott ügyekre? Korábbi fellebbezést is bebukták ezzel se lesz másképp
1.
1.
zoli12i
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...