Fejlesztői videón a Rise of the Ronin

  • Írta: osan
  • 2024. február 9.
  • Videó
Link másolása
Betekintést kaphattunk abba, hogyan alkották újra a késő 1800-as évekbeli Japánt, hogyan fognak kinézni az Edo-kori városok, és a játékmenetről is megtudhatunk pár újdonságot.

A Team Ninja közelgő alkotása nemcsak amiatt érdekes, mert ez lesz a csapat első igazán nyitottvilágú játéka, de a Tokugava-kor sem egy túl bejáratott időszak a játékokban. Most egy 8 perces videó mesél arról, hogyan is zajlik a fejlesztés a függönyök mögött:

3 fővárost fogunk bejárni a játékban, ezek: Yokohama, Edo (a mai Tokió) és Kiotó lesznek. A Bakumatsuként is emlegetett időszak, mikor az Edo-kor már a végéhez közeledett és kezdett betörni a nyugati kultúra a japán folklórba, megrázta Japánt, és egy alapvetően homogén világot heterogénné változtatott.

Sógun ellenes főszereplőnk először Yokohamában fog kikötni, ahol az amerikai konzulátust, a kínainegyedet, a világítótornyot és bordélyházakat találhatjuk majd. Meg természetesen a kor egyik legfontosabb útvonalát, a Tokaido utat, ami összekötötte a birodalmi fővárost, Kiotót és a tokugawai sógun főhadiszállásaként szolgáló Edót.


Mint az már a trailerekből is kiderült, lesz lehetőségünk csákánnyal, siklóernyővel és lóval is közlekedni. Természetesen ahogy haladunk a történetben, úgy fogunk minél hatásosabb felszereléseket és eszközöket feloldani az utazáshoz, de a harchoz is. Gyorsutazásra is lesz lehetőségünk hála az elrejtett zászlóknak.


A játék során nemcsak a főküldetés lesz érdekes, de lesznek Somo-küldetések is. A szamuráj tisztségüket elhagyókat hívják somo-nak, és ha egy különleges tárgy birtokában vagyunk vagy megfelelő a kapcsolatunk az adott személlyel, akkor akár még küldetéseket is kaphatunk tőlük. A kapcsolatokat leginkább azzal javíthatjuk, hogy a környéket biztonságosabbá tesszük, megtisztítjuk a zsiványoktól.

Lesznek minijátékok is, melyek a Yabusame-tól (lóháton történő íjászat), a macska gyűjtögetésen át az akadálypályákig is terjedhetnek.


A PlayStation Blog több képben is összehasonlította a játékot a mai Japánnal. A Rise of the Ronin március 22-én érkezik PlayStation 5-re.
6.
6.
KopyAti
#5: Akkor nekem ez kimarad.
Jó játékot,akik majd nyomják.
5.
5.
Hoki György
Hát srácok, rossz(?) híreim vannak, ha a nehézség és a Soulslike mivolt miatt aggódtok. Az első alkalommal hogy láttunk gameplayt, nagyon ismerős volt a harcrendszer, amennyire látom a Nioh-t kapjuk. Ami élvezetes, jól reagál, nem jank, viszont a játék amit a Nioh 1-2 esetében mellé tettek, brutális volt a nehézség terén. Nekem is meggyűlt vele itt ott a bajom, pedig nagy Souls játékos vagyok, mindet végigvittem, és a nagy részét a külsős Soulikeoknak is kipróbáltam. Azon a téren, amire képes vagy, és amit elvár tőled a játék, véleményem szerint az egyik legbrutálisabb volt a Nioh. Ha azon a vonalon megyünk tovább, ez is erőteljes lesz. Nem szivatós, nem egyenlőtlen, de néha mocskos nehéz.

Én várom kifejezetten - bár billentyű-egér kombóval én is szívesebben játszanám, mint kontrollerrel.
4.
4.
hedzsooo
Ha jon 1x majd PC-re, akkor kell nekem is. Ott majd lehet moddingolni a gameplay-t is az izlesemhez, h pl. kevesbe legyen szivatos, "souls-like".
3.
3.
KopyAti
#2: Igen! Ettől félek én is.
2.
2.
Shao Kahn
Bár a játék elég vonzónak tűnt nekem eddig, mostanában sajnos bebizonyosodott hogy soulslike lesz. Így háromszor is meggondolom hogy megvegyem-e?
1.
1.
KopyAti
Nagyon remélem, hogy jól lesz balanszolva a nehézség.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...