Csalódást keltőek az Assassin’s Creed: Nexus VR eladásai

  • Írta: zoenn
  • 2024. február 10.
  • Biznisz
Link másolása
A Ubisoft várakozásain alul teljesített az Assassin’s Creed virtuális valóságra épülő játéka, és hiába kapott kedvező kritikákat, a játékosokat annyira nem érdekelte. Ezért a vállalat a jövőben nem invesztál több pénzt a VR-ba.

Novemberben jelent meg az Assassin’s Creed: Nexus VR, mint a sorozat első virtuális valóságra épülő akció-kalandjátéka, amely a sorozat védjegyévé vált lopakodást és parkourt vegyítette a technológiával, nem beszélve a számos ismert főhős visszatéréséről sem. A kritikusok egyébként javarészt szerették a kimaxolt VR-élményt (78 százalékos Metacritic-pontszám beszédes), de ez nem jelentette azt, hogy a játékosok kinyitják majd a pénztárcájukat érte.

A Ubisoft befektetőinek tartott legutóbbi pénzügyi jelentésében elárulta, hogy a vállalt jelenleg nem szándékozik növelni a VR-játékokba való befektetését, ami főleg az Assassin’s Creed: Nexus VR eladásainak következménye.

Yves Guilletmot CEO szerint "kicsit csalódottak" a számok miatt, hiszen úgy gondolták, többet is eladhatnak belőle. Ugyanakkor az Apple Vision Pro-járól elismerően nyilatkozott a vezérigazgató, szerinte egy fantasztikus hardverről van szó, de addig nem invesztálnak több pénzt a VR-ba, ameddig a piac nem indul növekedésnek.

Jelenleg tehát a Ubisoft kivár, hiszen egyértelműen kell egy lökés a VR-nak, amit talán az Apple hozhat el a 3000 dolláros headsetjével.

6.
6.
csongor1996
#5: Most is olyan elérhető, a Quest2 250$, a Quest3 500$. Az más kérdés, hogy sokaknak nem tarthat ott a technológia hogy ennyiért megérje. Bár tudtommal a Quest-ek elég kelendőek.
5.
5.
Extol
Annyira össze vissza irkáltok.
''Ezért a vállalat a jövőben nem invesztál több pénzt a VR-ba.,, Majd
''de addig nem invesztálnak több pénzt a VR-ba, ameddig a piac nem indul növekedésnek.,,

Nyilvánvalóan a jövőben lehetséges egy újabb befektetés VR-ba, ha a technológia olyan elérhető lesz, mint most egy konzol, vagy egy középkategóriás PC.
4.
4.
crytek
#3: Azért tudtommal valami 30 millió quest van már a piacon...jó világszinten nem sok meg ugye van több vr szemcsi is ,de ha lenne sok értelmes cím rá akkor jobban el is terjedhetne..
3.
3.
gegory
Mi fejlesztettünk (Meta Quest 2) VR-ra. Kb Specifikációban mint egy csúcs mobiltelefon. Hát vannak hardveri megkötések és problémák de legalább szarul is néz ki a legtöbb cím.
Egy vagy két cím van ami nagyon jó és élvezetes is de azok PC-es (Halflife Alyx, Doom Bulletstorm VR) de ha egy olyan játékot akarsz letenni az asztalra mint a Alyx-s akkor mélyen bele kell nyúlni a zsebbe és tuti nem fog megtérülni mert jelenleg ár képzésben nagyon nehezen fog megtérülni. A Meta Quest 2 headset jelenleg 120-150e között van, a Quest 3-at 250e. Annyira nem drága.
2.
2.
csongor1996
#1: Szerintem tisztában voltak vele, hogy mekkora piac, és ahhoz mérten is csalódtak az eladásokban.
Aztán kitudja, van egypár CEO aki látszólag nagyon el van tévedve.
1.
1.
AbsurdShark
Mivel a VR még mindig k*rva drága, így nyilván kissebb közönséget érdekel a hagyományos játékokhoz mérve.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...