HWSW: Viszlát Bard: Geminiként folytatja a Google chatbotja

  • Írta: szlav
  • 2024. február 12.
  • Hír
Link másolása
A mögötte álló nagy nyelvi modell nevét veszi fel a Google eddig Bard néven ismert chatbotja, ami a Gemini-korszak bejelentésével együtt dedikált alkalmazást is kap - írja a HWSW.

A Google eddig Bard néven ismert chatbot-szolgáltatása a jövőben a „Gemini” márka alatt folytatja tovább – tette hivatalossá a cég vezetője a múlt héten felreppent pletykát. A bejelentés többnyire a márkaépítésről szól, és a lépés része az is, hogy a Google Workspace valamennyi Duet AI funkciója is a Gemini brand alatt folytatja (tehát a Gmail, Docs és más produktivitási programokban elérhető MI-alapú funkciók).

A Google Assistant szintén megújul a „Gemini-korszakban”, a Gemini alapértelmezett assisztensként állítható be a mobilokon az app letöltése után, és a bekapcsológombbal, vagy a Hey Google paranccsal hívható elő. Bár egyelőre úgy tűnik, hogy a Google nem szabadul meg teljesen az Asszisztenstől, de a cég már egy ideje nem kezeli prioritásként, és láthatóan a Geminit próbálja majd egy következő generációs virtuális asszisztenssé fejleszteni.

A keresőóriás ennek megfelelően elérhetővé tett Androidon egy új Gemini alkalmazást, aminek a funkcionalitása iOS-en a Google appon belül lesz elérhető, az Apple rendszerében egyébként sem lehet beállítani alapértelmezetten másik assisztenst a Sirin kívül.

Elérhetővé válik a nagyközönség számára a tavaly bejelentett Gemini nagy nyelvi modell (LLM) Ultra nevű változata, amit a cég előfizetéses formában kínál majd a felhasználóknak: a Gemini Advanced néven említett szolgáltatás havi 19,99 dollárba kerül a Google One AI Premium csomagjának részeként, de továbbra is lesz lehetőség a Gemini Pro modellre épülő ingyenes változat használatára. Árazás terén a Google a ChatGPT Plus csomag árát követi, ami szintén havi 20 dollárért vehető igénybe. A Google esetében azonban az előfizetés része 2 TB felhős tárhely is pluszban.

A Gemini Ultra multimodális modellje az első, amely a humán szakértőket is felülmúlja az MMLU (massive multitask language) megértése terén - további részletek a HWSW-n.

1.
1.
Extol
Elstartolt a világ legnagyobb adathalászata
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...