Apple: nem rizsbe kell rakni az elázott telefonokat

  • Írta: aronsz
  • 2024. február 23.
  • Érdekesség
Link másolása
Régi urbánus legenda – és biztos sokaknak működött is már, hogy az elázott telefonokat, elektronikus kütyüket rizsbe tesszük kiszáradni. Az Apple szerint ez felesleges és még bajt is okozhat.

A Macworld szúrta ki, hogy az Apple a hivatalos oldalán közzétett egy útmutatót, ami leírja, hogy mi a teendő abban az esetben, ha vizes lesz a telefonunk. Ma már a legtöbb telefon vízálló, azonban így is előfordulhat, hogy jeleznek: folyadék van a csatlakozókban, ne töltsük az eszközt.

Évtizedes gyakorlat, hogy egy tál rizsbe dugjuk az elázott elektronikai termékeket, hogy az kiszárítsa őket. Bár a technikára rengeteg esküsznek, az eljárás tudományos alapja már korábban is meginogni látszott.

Az Apple support szócikke egészen egyszerű metódust javasol: ha a folyadékra figyelmeztető feliratot látjuk csatlakozóval lefelé, finomat ütögessük a tenyerünkhöz az eszközt, majd hagyjuk jól szellőző helyen nagyjából fél órára és próbálkozzunk újra a töltéssel. Ennyi.

Kiemelik, hogy vészhelyzet esetén a felhasználó felülírhatja a figyelmeztetést. Ehhez újból csatlakoztatni kell az eszközt a töltőhöz és akkor már tölthető, bár nem ajánlott. A vezeték nélküli töltés továbbra is működik, de célszerű megtörölni az eszköz hátlapját, ha az nedves.

Külön kiemelik, hogy ne szárítsuk a telefont külső eszközből érkező forró, vagy sűrített levegővel, ne dugjunk semmilyen vattát vagy papírtörlőt a csatlakozókba és ne tegyük az eszközt rizsbe, mert annak apró darabkái kárt tehetnek benne.

3.
3.
zakkantlaci
Persze hogy nem rizsába! Vizes lett az iPhone? Irány a zaci!
2.
2.
gegory
"Apple PR finomított: nem rizsbe kell rakni az elázott telefonokat"
"Apple valójában azt mondja: nem rizsbe kell rakni az elázott telefonokat csórók, eldobni a régit és ujjat venni!"
1.
1.
cobrausa24
https://www.nosalty.hu/recept/almas-rizs
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...