Age of Empires mobiljáték érkezik

  • Írta: aronsz
  • 2024. február 24.
  • Bejelentés
Link másolása
A Call of Duty Mobile és a Pokémon Unite fejlesztői viszik a projektet és most azt is elárulták, hogy miként tervezik “szélesebb közönség” számára is élvezhetővé tenni a stratégiai játékot, telefonon.

Az Age of Empires: New Year, New Age esemény keretein belül rántotta le a leplet a TiMi Studios és a World’s Edge a készülő mobiljátékról. A TiMi Studios korábban olyan mobiljátékokat fejlesztett, mint a Call of Duty Mobile, az Arena of Valor vagy a Pokémon Unite.

Robin Xin a játék producere a GamesRadar+ portálnak nyilatkozott az esemény előtt és elmondta, hogy a fő cél a kezdetektől fogva azt, hogy “egy első osztályú stratégiai játék által nyújtott élményeket tudjuk elhozni egy szélesebb közönség számára mobilon.”

A játék alapelemeit megtartanák mobilon is, azonban a producer beszélt pár újdonságról is. Lesznek valós idejű stratégiai kihívások egyjátékos módban, és némileg átdolgozták a multiplayert. Az egyik legnagyobb újítás a szövetségesekkel való harcolás lehetősége. A tervek szerint a játékmódban hatalmas játékszövetségek állnak majd szemben egymással epikus csatákat vívva.

A sorozat régi követőinek Xin elmondta azt is, hogy a korábban népszerűvé, vagy az interneten mémmé vált elemeket külön szeretnék megtartani (azt nem árulta el, hogy pontosan miket). Viszont hozzátette, hogy arra számítanak, sok játékosnak ez lesz az első Age of Empires tapasztalata, ezért a játék túl fog mutatni a nosztalgia elemeken.

Az Age of Empires Mobile megjelenését egyelőre nem jelentették be, azonban GameSpot kiszúrta, hogy az iOS oldala szerint várhatóan 2024 augusztus 19-én érkezik majd.

4.
4.
delphijos
#2: Én sem értem ezt a kommentet, ma, egy RTS-hez képest kimondottan jól fogyott. Ja, és szerintem a 3-nál jobb is volt.
3.
3.
crytek
#2: Csak steamen 2-5 milla között adtak el. Ott van még a box meg a ms store is aminek nem tudjuk a számait.
Szóval ez a 2 milla is rettentő jó szám egy stratégiátol...
2.
2.
Kamukaze
A teljesen felesleges és felejthető 4. rész után nem is csodálkozom egy ilyen lépésen. Hamár ott nem sikerült eldásokat produkálni, akkor majd ezzel csinálnak egy kis zsetont.
1.
1.
Ghabor76
Csilingel, csillog, megdicsér, simogatja a kis buksid, ha valamit jól csináltál ugyan úgy mint, mint mindegyik mobiljátékban. Remélem ez a mobilos félkarú rabló stílus, egyszer majd eltűnik az éterbe és eljön a mobiljátékok szebb játékvilága.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...