Globális elbocsájtások a Sony-nál

  • Írta: pandaril
  • 2024. február 27.
  • Gyászhír
Link másolása
A PlayStation háza tájáról küldenek el nagyjából 900 munkavállalót globálisan, sőt a London Studio pedig végleg bezárja kapuit. A hírt a leköszönőben lévő Jim Ryan osztotta meg.

Hiába erős ebben a generációban a PlayStation, az iparági trendet (az elbocsájtási hullámokat) ők sem hagyhatják figyelmen kívül. A legújabb körben világszerte közel 900 munkatársától vesz könnyes búcsút a japán cég. A hírt nem más, mint a hamarosan távozó Jim Ryan osztotta meg, beszédes, hogy nem a PlayStation Blogon, hanem a Sony Interactive Entertaiment oldalán.

Ryan a döntés nehézségére is kitért, hisz számos tapasztalt és tehetséges kollégától válik meg így a cég, viszont a videójáték-ipar változásait nekik is le kell követniük, így a globális állomány 8%-át küldik el a cégtől. Mint ismert, a legutóbbi pénzügyi jelentés hatására igen csak visszaestek a Sony részvényei, mivel nem fogják tudni tartani a konzoleladási terveiket, és hiába jók a bevételi adataik, egyszerűen túl sok pénzt emészt fel a cég működése. Az elbocsájtások olyan stúdiókat is érintenek, mint a Guerilla Games, a Naughty Dog, az Insomniac Games vagy a Firesprite.

A legnagyobb vesztesei ennek az elbocsájtásnak egyértelműen a PlayStation London Studio munkatársai, hisz a fejlesztőbrigád végleg lehúzza a rolót. A stúdió egy hivatalosan még be nem jelentett live-service játékon dolgozott, ami egy fantasy környezetbe helyezett Londonban játszódott volna. Nagy valószínűséggel a csapattal együtt ennek a projektnek is búcsút inthetünk.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...