Az Assassin’s Creed: Codename Hexe lehet a sorozat legsötétebb darabja

  • Írta: zoenn
  • 2024. február 28.
  • Pletyka
Link másolása
A Hexe kódnéven futó játékot még az Assassin’s Creed: Red mellett jelentették be 2022-ben. A friss információk szerint a Ubisoft sötétebb tónusokkal vértezi fel a boszorkányperek korszakában játszódó új fejezetet.

Noha az Assassin’s Creed: Codename Red lesz a sorozat következő darabja, de már tudjuk, hogy a középkori Japánban játszódó epizód után merre tart a Ubisoft népszerű sorozata. Az Assassin’s Creed: Codename Hexe-t is 2022-ben jelentették be a Red mellett, amiről csak annyit tudunk, hogy a boszorkányperek korszakában játszódik, és nem lesznek benne RPG-elemek.

Az Insider Gaming friss jelentése azonban új részletekre derített fényt. A Hexe-t belsőleg "a valaha volt legsötétebb Assassin's Creed-játéknak" jellemzik, és állítólag női főszereplővel operál majd. Ő lesz Elsa, bár a szivárgás szerint ez csak a hölgy jelenlegi neve, azaz nincs kőbe vésve, hogy tényleg így hívják majd.

Ezúttal nem kapunk férfi főszereplőt, Elsa lesz az egyedüli hős, ami a 2015-ös Assassin’s Creed Chronicles: China óta az első eset. Mint ismert, a Redben szintén egy férfi/nő párosítás lesz.

A lap úgy tudja, hogy az Assassin’s Creed: Codename Hexe 2026-ban jelenik meg, és a 2025-os többjátékos módra kihegyezett Assassin’s Creed: Invictus-t követi a sorban. Mindkét játék a hubként funkcionáló Assassin’s Creed Infinity élő szolgáltatás része lesz.

Kozmetikai bolttal és szezonbérletekkel vértezik fel az Assassin’s Creed Infinity-t

Ha már szóba került az Infinity, a lapnak erről is van pár mondandója. A hub ugyanazon a napon startol el, mint az Assassin’s Creed: Codename Red, és alapvetően egy modernkori sztoriközpontként működik majd a sorozat jövőbeli címei számára. Ezt úgy kell elképzelni, hogy egy játékos a hubból közvetlenül átment a Redbe, anélkül, hogy külön elindította volna a játékot.

Az Infinity-ben hasonlóan érhetjük el az Assassin’s Creed: Hexe-t és az Invictust is, azaz egyfajta központi live service bázisként szolgál majd. The Exchange névre keresztelték a kozmetikai cuccok boltját, ahol különféle ruhadarabokat vásárolhatunk a Red főszereplői, Naoe és Yasuke számára. A Projects-ek egyfajta narratívára kihegyezett battle pass-ok, amelyek teljesítéséért további kozmetikai jutalmakra tehetünk szert a főszereplőink számára.

Ami pedig a megjelenési ütemtervet illeti, a Ubisoft kétévente ad majd ki fő részeket, a közbenső éveket pedig DLC-kkel és kisebb játékokkal töltik ki. Azaz idén várható a Codename Red, ezt követi 2025-ben a többjátékos Invictus, majd 2026-ban a Hexe.

További remake-ek készülhetnek

A korábbi szivárgások arra utaltak, hogy már javában készül a 2013-as Assassin's Creed IV: Black Flag remake-je, ám lehet, hogy nem ez az egyetlen klasszikus rész, ami újrázást kap. Lapértesülések szerint egy másik remake is készül a Ubisoftnál, de hogy konkrétan melyik, arról még nincs pontos információ. Korábbi pletykák a sorozat legelső részéről szóltak, de eddig ebből nem lett semmi.

7.
7.
Csoki80
A 4 nél elérték a csúcsot onnan már csak lefelé. A vikinges is csak egy fityisz ahhoz hiába a csili vili.
6.
6.
Hoki György
Csak egyetérteni tudok abban, hogy csalódást keltő ez az irány, ami felé haladunk az Ubisofttal. Már elengedtem őket, biztos belefásultak, a tehetség már elhagyta a céget, stb, aztán egy Prince Of Persia Lost Crownnal bizonyítják, hogy nem, itt vannak még az ötletes emberek, akik akarnak valami jót/egyedit alkotni. Csak sajnos már nem elegen.

Ez a mai AC már nem AC. Nem elitistáskodni akarok, és azt se mondom hogy rosszak lennének a modern AC-k - mert többnyire kompetensen összerakott, alsó hangon is "jó" játékokról van szó -, de semmi közük a régi érzéshez. Witcher 3 koppintások, és a 4 modern AC közül kettőben nem is vagy Assassin, harcos vagy, kardforgató, aki szemtől szembe szétdarál mindenkit. Ennél rosszabb, hogy az Origins után már a sztori sem tartja össze a dolgot, mivel az egyik kedvenc sorozatomról van szó, én próbáltam fogadni az új irányt, de sosem sikerült, olyan messzire megyünk az alap történettől, amennyire csak lehetséges anélkül, hogy kimondanánk, hogy ez már nem is AC.

Ha ehhez hozzáadom a miktrotranzakciós rákot, amivel saját Fortnite ekonómiát akarnak építeni az összes soron következő játék köré - igen, szeretnék 10-20 eurós skineket egy játékba, amiért már fizettem 70 eurót, sőt akarok -, lehet ideje feladni az egészet.
5.
5.
Adamkah
Minden korra lesz Assassin? Egy-egy évszázadra rengeteg címet lehetne készíteni. Nem annyi a történelem amennyit az iskolában tanítanak, főleg hogy ahhoz még plusz dolgokat is lehet csatolni. Lásd Mirage és az Ali baba meg a 40 rabló... Az meg hogy nyomorék kevés az idő, max arra tudom érteni, hogy holnap meghalsz/meghalunk, vagy háború lesz és világ vége. Az idő relatív... :D
4.
4.
Doomsayer
#3: Hát azért az úgy nevezett time saver-eket az AC-ben is árulták már. Pl a 6 éves, 2018-as Odyssey-ben is van külön pénzért kapható olyan buff, hogy 200%, vagy 150% XP-t kapsz (nem emlékszem melyik) és ettől gyorsabban fejlődik az ember. Persze nem kötelező, bla, bla csak a játék atom hosszú és van benne össz kb 2 féle feladat, ami már elsőre is unalmas volt... Na most, ha nem veszed meg az XP szorzót, akkor szépen a játéknak a felére - harmadára egyre több és több unalmas töltelék feladatot kell megcsinálni, különben lemaradsz a sztori szintkövetelményétől. Szóval én itt nem csakis és kizárólag fikázni akarom az AC-t és szerintem a top3 egyik legjobb AC az Odyssey a többezer rész közül... De az Ubi már ott is próbálkozott minden gézengúzoskodással és a furfangosság különféle fajtáival, aztán azért bele van már ez építve a játék dizájnjába és az a baj.

Szerintem az a legnagyobb baj az AC-vel, hogy már mindenféle játéknak azt a címet adják. Az egyik hajós a másik sötét a harmadik ARPG a negyedik oldalnézetes az ötödik open world kaland... - de még mindig ugyan az a címe. Ezzel csak megosztani lehet a rajongókat. És az Ubi-nak ez sikerült is.
3.
3.
crytek
#1: Egyelőre az AC-ek még jók mert ez nincs meg bennük... szóval bármi lehet. Azért valamilyen szinten ők se teljesen retardáltak,hog pl látják a skullon is hogy milyen lett a fogadtatás nem játszák el az egyik legsikeresebb szériájukkal ugyanezt.. De majd kiderül

Én ott tartok hogy egyre több a játszatlan AC cím.. origins, odyssey , vallhalla, Mirage ...kurva sok a game és nyomorék kevés az idő :(
2.
2.
silkgoat
Lassan minden korra lesz agy AC. Utana jon az hogy AC: 1492 Majus, meg AC: 1492 Junius :D
1.
1.
warden
Szomorú látni hogy ilyen irányba megy az Ubi. Tehetséges és jó fejlesztő csapataik vannak de ahelyett hogy hagynák őket jó játékot csinálni szétbarmoltatják live service hülyeséggel az összes játékukat aztán majd megint csodálkoznak hogy nem működött a koncepció mint az NFT próbálkozásuk sem.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...