Állítólag meghackelték az Epic Games-t

  • Írta: osan
  • 2024. február 28.
  • Pletyka
Link másolása
Állítólag hackertámadás áldozata lett az Epic Games és több száz gigabájtnyi adatot, köztük forráskódokat is megszereztek a hackerek, amiért természetesen busás összeget kérnének. Már, ha az Epic szerint is igaz lenne a sztori.

A Cyber Daily riportjából kiderül, hogy egy viszonylag új hackercsoportnak számító banda, a The Mogilevich csoport sikeresen meghackelte az Epic Games kiadót/fejlesztőt. A csoport még este ’adott ki egy közleményt’ darkneten, miszerint:

Sikeresen végrehajtottunk egy titkos támadást az Epic Games szerverei ellen.

Elméletileg 189 GB adatot, köztük e-maileket, jelszavakat, neveket, fizetési információkat, forráskódokat és más adatokat is megszereztek. Egy, a darkneten lévő linkre kattintva lehet ezeket megvásárolni, kikiáltási árat nem adtak meg, viszont március 4-ig zajlik az ’aukció’. A riport még kiemeli, hogy a hackercsapat nem tett közzé semmi bizonyítékot afelől, hogy ténylegesen megtörtént-e támadás.

Az Insider Gaming munkatársai megkeresték az Epic Games stúdiót a témával kapcsolatban és ezt a választ kapták:

Jelenleg vizsgáljuk, de egyelőre semmi bizonyíték nincs arra, hogy ezek az állítások igazak lennének. A Mogilevich csoport nem vette fel a kapcsolatot velünk, nem nyújtottak semmiféle adatot. Amikor megláttuk ezeket az állításokat, képernyőfotóként egy harmadik fél X-posztjában, perceken belül elkezdtünk vizsgálódni és megkerestük a Mogilevich csoportot is, hogy bizonyítsák be. Nem válaszoltak...

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...