Call of Duty inspirálta plakát miatt magyarázkodik az amerikai rendőrség

  • Írta: aronsz
  • 2024. március 1.
  • Érdekesség
Link másolása
A közösség elég hamar felkapta a posztot és nem a jó értelemben. Egy fiatalabb generációhoz akartak szólni, mondta el a rendőrkapitány, a végeredmény azonban visszafelé sült el.

Egy Illinois állambeli város, Peoria rendőrsége a közösségi média felületén osztott meg egy posztot, ami jelentkezésre buzdítja a fiatalokat. “Stop playing games and answer the Call of Duty” olvasható a plakáton, ami nagyjából azt jelenti, hogy “Hagyd abba a játékot és válaszolj a kötelesség hívó szavára”.

Bár elsőre szellemesnek tűnik, hogy felhasználták a népszerű lövölde nevét (és egyébként a betűstílust is), a közösség nem kifejezetten díjazta a gondolatot. A plakáton három fehér férfi látható teljes taktikai felszerelésben, ami szintén nem aratott osztatlan sikert.

A poszt elég gyorsan utat talált a Redditre, ahol többek között felvetették, hogy az iskolai lövöldözések közepette, ahol pont az a mondás, hogy tedd le a fegyvert, nem biztos, hogy ez a legjobb lépés. Volt, aki azt kifogásolta, hogy a plakáton csak fehér férfiak vannak, másoknak feltűnt az is, hogy a grafika hangulata kevéssé tükrözi az átlagos rendőrjárőr mindennapjait. Olyan is volt, aki azt emelte ki, hogy az COD széria eszetlen lövöldözését lehet nem kéne az egyébként is sokszor brutalitással vádolt amerikai rendőrséggel összekötni.

A dolog odáig fajult, hogy február 28-án Eric Echevarria rendőrkapitány nyilatkozatot adott ki a helyi újságban, amiben bocsánatot kért és elmondta, nem állt szándékukban megsérteni a közösséget. Csupán abban reménykedtek, hogy egy fiatalabb generációt is meg tudnak szólítani a képpel. Céljuk szerint a lehető “leggondoskodóbb és legtiszteletteljesebb” módon szeretnének rátermett embereket toborozni  – számolt be róla a Kotaku.

A világ rend- és honvédelmi szervei rendszeresen eljutnak a videójátékokig, ahol aztán általában erős ellenállással találkoznak. Januárban például a Brit Hadsereg használta volna ki a Fortnite népszerűségét, az akciót azonban hamarosan lefújták, miután az Epic nem hagyta jóvá az eseményt.

2.
2.
Meggyi
Nothing jól mondja, egyetértek.
1.
1.
Nothing
Oké, így harmadik nekifutásra megpróbálok nagyon gyengéden és pc-n hozzászólni:

Tehát, szerintem a globálisan megjelenő, kritikus hangok módfelett eltúlozzák a plakát offenzív mivoltát, illetve olyan dolgokhoz társítják, melyekhez annak direkt vagy indirekt kötődése nem bizonyítható.
Azt sem értem, mi a probléma a plakáton szereplő emberi lények bőrszínével - statisztikailag, ha a bolygón élő 8+ milliárd emberből véletlenszerűen kiválasztunk hármat, bizony megvan az esélye, hogy 3 europid megjelenésű, hímnemű egyedet kapunk. Nem törvényszerű, de bőven lehetséges.

Egyszóval, személy szerint jókora túlzásnak tartom, hogy ilyen heves és sokrétű tiltakozás bontakozik ki egy egyszerű vizuális toborzó hirdetés körül.

Komment vége.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...