Robbantott a kasszáknál a Dune: Part Two

  • Írta: osan
  • 2024. március 4.
  • Cooltúra
Link másolása
A könyvsorozat adaptációjának második felvonása rengeteg embert érdekelt, így nem túl meglepő, hogy már nyitóhétvégéjén sikereket könyvelt el és egy szerény 178,5 millió dollárral zárta azt.

A 2021-es Dűne-film ugyan a COVID-járvány kellős közepén jelent meg, sőt már a premier napján elérhető volt az HBO Max kínálatában, mégis 40,1 millió dollárt sikerült összeszednie a nyitóhétvégéjén, melyből a Box Office Mojo szerint végül 108,8 millió dollár lett Észak-Amerikában, 433,7 millió dollár globálisan.

A második felvonás ezt megduplázta és 81,5 millió dollárt sikerült összeszednie Észak-Amerikában a nyitóhétvégén, míg világszerte ez a szám 178,5 millióra rúgott. Jeff Goldstein, a Warner Bros. amerikai disztribúciós divíziójának elnöke is megszólalt a bevétellel kapcsolatban:

Erre volt szüksége a box office-nak és ez több, mint azt bármelyikünk remélte volna... Főleg mert sci-fi filmről beszélünk, egy olyan műfajról, amiben nehéz jót alkotni. Sőt 178,5 millió dollárt hozott a film világszerte, ez azért nagy szám.

A Comscore adatai szerint ez az eddigi legnagyobb nyitánya Timothee Chalamet-nak, Rebecca Fergusonnak, Austin Butlernek, de még Dennis Villeneuve-nak is, a film rendezőjének.

1.
1.
zakkantlaci
Ritka, de fejet hajtok a film sikere előtt.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...