Elhunyt Akira Toriyama, a Dragon Ball megálmodója

  • Írta: pandaril
  • 2024. március 8.
  • Gyászhír
Link másolása
A legendás japán mangaka március 1-jén hunyt el, a halála hírét a stúdió csak a zárt körű temetés után hozta nyilvánosságra. Toriyama számos befejezetlen művet hagyott hátra.

Egy rendkívül szomorú hírrel kell kezdenünk a mai napot, ugyanis tegnap tette közzé a hivatalos Dragon Ball-oldal, hogy 68 éves korában, március 1-jén elhunyt a legendás mangaka, Akira Toriyama. A halál oka akkut szubdurális hematóma volt, a nyilatkozatból nem derül ki, hogy hogyan keletkezhetett a végzetes vérömleny.

Toriyama 45 éves karrierje során olyan ikonikus sorozatokat hozott létre, mint a Dragon Ball és a hamarosan játékadaptációt kapó Sand Land, viszont a mangaka karakterdizájnerként közreműködött a Chrono Trigger és a Dragon Quest játékok készítésében is, egyedi rajzstílusa összetéveszthetetlenné teszi karaktereit.

Akira Toriyama jelenleg is számos projekten dolgozott, amelyek sorsa így kérdésessé vált. A stúdió arra kér mindenkit, hogy ne zaklassák a mangaka hozzátartozóit, illetve se virágot, se egyéb, együttérzést kifejező ajándékot ne küldjenek, lévén a temetés már megtörtént, és egyébként is ez Toriyama világnézetével szembe menő dolog lenne.

4.
4.
Extol
Sztem ha az emberektől megkérdezik mi jut eszükbe a mangáról vagy animéről egyből a DBZ ugrik be. Sztem lehet korszakalkotónak is hívni Akira-t
3.
3.
Chdz
Köszönjük tesám legfőképp a DB-ket, meg minden mást is, nyugodjék békében.
2.
2.
cyberstaker
Ennél kevés rosszabb hírt tudok elképzelni. Nyugodjon békében :(( Én meg sírok tovább...
1.
1.
Yanez
Életem egyik kedvenc animéjét köszönhetem neki. Nyugodjék békében!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...