Frissítve: A Saber Interactive minden Embracerre utaló nyomot eltűntetett a honlapjáról

  • Írta: zoenn
  • 2024. március 14.
  • Biznisz
Link másolása
A Saber Interactive tisztogatásba kezdett, hiszen már semmilyen hivatkozást nem találunk a fejlesztő webhelyén az Embracer Groupra vonatkozóan. Ez arra utal, hogy a stúdiót tényleg eladták és végleg elszakad a svéd médiacégtől.

Még a Bloomberg számolt be róla a múlt hónap végén, hogy a stúdiót a jelek szerint magánbefektetők egy csoportja vásárolta meg 500 millió dollár értékben az Embracer Grouptól. Akkoriban még a Saber honlapján látható volt a stúdió logója alatt, hogy a svéd médiacég tulajdonában áll, ám ez a minap teljesen eltűnt. Sőt, immáron semmilyen más hivatkozás nem utal az Embracerre.

Még a csapat leírásában is csak annyi áll, hogy "Saber Interactive egy amerikai székhelyű játékfejlesztő- és kiadó. Több mint 20 stúdióból és több mint 2500 alkalmazottból áll világszerte.

A változások azt sugallják, hogy a lap jelentése pontos volt, és még ha nem is zárult le a tranzakció, úgy tűnik küszöbön áll a tulajdonosváltás. Az ügylet eredményeként a Saber magántulajdonban lévő társasággá válna, így már 3500 alkalmazottat foglalkoztathatna világszerte (beleérve az Egyesült Államokat, Oroszországot és Portugáliát).

A megállapodás után a csapat zavartalanul folytathatja a munkálatokat a Star Wars: Knights of the Old Republic remake-jén.

Update! A Bloomberg értesülései szerint a Beacon Interactive a vásárló, amely mögött magán befektetők állnak. A Sabre 247 millió dolláros vételáron kerül hozzájuk, de megvették a 4A Gamest és a Zen Studiost is, így elérte az üzlet értéke az 500 millió dollárt. Az Embracer kivonul Oroszországból.

1.
1.
Low Noise
Ha jól emlekszem a Saber csinálta annak idején a Time Shift-et, jó lenne abból is egy új rész.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...