Rendszeresebben jöhetnek folytatások az Alan Wake-hez és a Controlhoz

  • Írta: zoenn
  • 2024. március 20.
  • Biznisz
Link másolása
Kihívásokkal teli éven van túl a Remedy Entertainment, de a befektetőknek tartott beszámolójában megígérte, hogy nem kell olyan sokat várni az Alan Wake és a Control folytatására, mint korábban.

A Remedy vezérigazgatója, Tero Virtala a cég szerdán közzétett pénzügyi jelentésében elárulta, hogy "2023 kihívásokkal teli, de figyelemre méltó év volt" a finn stúdió számára. Míg a cég éves bevétele 22,3 százalékkal, 33,9 millió euróra csökkent, még egy 28,6 millió eurós működési veszteséget is elkönyvelhetett. Ám az Alan Wake 2 sikeres volt mind a kritikusok, mint a játékosok körében, és az sem mellékes, hogy a Remedy megszerezte a Contol frencsájz minden jogát az 505 Gamestől, szóval volt kiadása, nem is kevés.

Az idei évre további bevételnövekedésre számíthat, mivel az Alan Wake és a Control már két bejáratott IP-nek számít náluk, folyamatosan növekvő felhasználói bázissal. Miután több mint 10 évet kellett várnunk az Alan Wake 2-re, Virtala letette az esküt, hogy ezentúl "rendszeresebb folytatásokra" számíthatunk mindkét márka esetében.

A Control 2 már kilépett a koncepciós fázisból, a legutóbbi negyedévben a világépítésen és a harcrendszeren dolgozott a csapat. A Codename Condor fejlesztése is jól halad, hamarosan készen áll a gyártásra a kooperatív módra kihegyezett Controll-spinoff.

A Max Payne 1 & 2 Remake is már a gyártás előkészítésének szakaszában jár, ami egy "nagy új játék lesz, nagy potenciállal". Ráadásul a költségvetése hasonló lesz az Alan Wake 2 büdzséjéhez (ami a jelentések szerint olyan 50-70 millió euró volt), ám az IP tulajdonosa, a Rockstar Games teljes mértékben finanszírozza a munkálatokat.

Hamarosan mindhárom cím a fejlesztés következő szakaszába lép - várhatóan még az év első felében.

7.
7.
xanatos0911
#5: Nekem nem jott be, de ugy, hogy egy ideig nem is tudtam rola, hogy raceswap volt az evek alatt fejlodo koncepcio soran. Nem volt rossz, nalam ez az elmegy kategoria, kicsit lapos, de az iras is hozzatesz a hianyerzetemhez, nehany dialogus es monolog ugyanis extrem modon butara sikerult. De (spoiler) az nagyon tetszik, hogy pl. potencialisan Mr. Door az apja, legalabb igy ertelmet nyer es van letjogosultsaga, nem csak azert fekete mert “ebbe is koll egy azt jolvan”.
1.
1.
Ganzer
Ezek jó hírek, hajrá Remedy!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...