Jön mobilra az Epic Games Store

  • Írta: aronsz
  • 2024. március 21.
  • Bejelentés
Link másolása
A nagy mobilcégek eddig ahol tudták, ott akadályozták az Epic Games terjeszkedését. A vállalat azonban most bejelentette: még idén érkezik az online áruház mobilverziója, Android és iOS rendszerekre egyaránt.

Korábban mi is többször beszámoltunk róla, hogy az Epic Games és főleg az Apple között heves vita zajlott. Ennek a hátterében az állt, hogy az Apple letiltotta az Epic fejlesztői fiókját így a Fortnite elérhetetlenné vált az iOS eszközökön. Az ügy egészen az Európai Unió felügyeleti bizottságáig került.

Most a Game Developers Conference (GDC) eseményen Steve Allison a vállalat menedzsere jelentette be: megtalálták a megoldást, az Epic Games Store különálló felületként érkezik iOS és Android rendszerekre. Ezzel pedig meg tudják kerülni a problémát, hiszen nem kell az Apple Store vagy a Play áruház szabályai szerint játszaniuk.

Az Insider Gaming beszámol arról is, hogy Allison a döntés egyik okaként konkrétan a “fáradhatatlanul ellenük harcoló” mobil kapuőröket említette, amivel minden bizonnyal az Apple-el zajló vitájukra utalt.

Több, mint 270 millió regisztrált Epic Games felhasználóval nem csoda, hogy a cég tovább terjeszkedne és a mobil platformot is célba veszi. Azt még nem tudni, hogy pontosan mikor érkezik az online áruház a mobilokra, Allison elmondása alapján viszont még idén.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...