Vlagyimir Putyin saját orosz játékkonzolt gyártatna

  • Írta: szlav
  • 2024. március 30.
  • Hír
Link másolása
Miután a Sony, a Microsoft és a Nintendo is kivonult Oroszországból, alaposan megüresedett az ottani videojátékos piac. Vlagyimir Putyin egy saját gyártású orosz játékkonzol fejlesztésével bízná meg a helyi szakértőket.

A brit PC Mag beszámolója szerint Oroszország, egész pontosan az ország elnöke, Vlagyimir Putin egy saját fejlesztésű játékkonzollal lehelne életet a régió hanyatló játékpiacába. Mivel az orosz-ukrán háború kitörését követően a három nagy konzolgyártó kivonult az országból, hatalmas űr keletkezett a régióban - az orosz játékosok jelenleg csupán importált játékokkal vagy VPN-es megoldásokkal juthatnak hozzá a PlayStation, Xbox és Nintendo játékaihoz.

A héten egy társadalmi és gazdasági ülésen esett szó a piaci helyzetről, Vlagyimir Putyin pedig személyesen nyújtotta be a kormánya számára a kérvényt, hogy vegyék napirendre az ügyet. Egész pontosan olyan hagyományos és hordozható modern játékkonzolok fejlesztéséről lenne szó, amelyet egy saját gyártású operációs rendszer és egy komplett felhős infrastruktúra is megtámogatna.

Az orosz kormány június 15-ig kapott időt arra, hogy kiértékeljék a javaslatot, ám amint az a PC Mag beszámolójából is kiderül, még a helyi lapok és piaci résztvevők sem tartják reálisnak azt, hogy Oroszország belátható időn belül kompetens riválissal pótolja az ismert konzolok hiányát. A jelentések szerint a VK névre hallgató orosz techvállalat felelhet a konzol és az azt körülölelő infrastruktúra fejlesztéséért és gyártásáért, ám ez optimális esetben is évtizedes feladat lenne.

16.
16.
hedzsooo
#10: Konzuluk legyen, az a lenyeg, ha' nem erted? :)))
15.
15.
hedzsooo
Nagy ugy, csak szeretne Putin 1 kis extra kenyeret + cirkuszt a szeretett nepenek, mikozben a hataraikon tul meg szepen tovabb megy a meszarszek, kuldi a fiataljait is a husdaraloba, elvegre csak toltelekek ok is a tervei reszekent mindossze...
14.
14.
Gerzson95
Jó lesz a gyűjteményembe. :D
13.
13.
zoli12i
Majd lesz is rá kapásból egy jó exkluzív játék: The Day Before!
12.
12.
Extol
Tuti hogy az Orosz konzolokat nem lehetne beexportálni az EU-ba, de valószínűleg az USA-ba se, ha más nem nemzetbiztonsági okokból
11.
11.
Yanez
#8: Pontosabban Dendy. Nekem is volt egy. :)
10.
10.
Omlás
Ukrajna? A 100 éves háború?
9.
9.
belaman
aztán hogyan? a chipekre is szankció van tudomásom szerint. vagy szoba méretű konzol lesz?
8.
8.
Ooorky
#1: Dandy.

Így hívták a Dél-Koreában gyártott, Hong Kongon át a Szovjetunióban/Oroszországban eladott Nintendo-kat anno.
7.
7.
Wanderer
#6: Fog ha más nem jut az országba, a csempészett pedig megfizethetetlen lesz foleg amikor a háború arat fogja nyogni az egyszeri ember anyagilag.
6.
6.
Neo1989
Nem akarom összetörni az öreg Vlagyimir terveit, de az van hogy a konzolokat leginkább a gép ex címei adják el. Mint a Zelda, Gran Turismo, Bloodborne....
Azért senki sem fog megvenni egy orosz konzolt mert az is játszik le filmet vagy zenét.

Ez pl egy hasonló példa https://www.youtube.com/watch?v=EcQLijZwYCU&t=2893s
De nem hiszem, hogy olyan nagy siker lett ez a proci is.

4.
4.
Wanderer
BlyatBox, CykaCube, PutinStation.
Kíváncsi vagyok mekkora trágya lesz, milyen röhejesen bootleg játékokkal.
3.
3.
csoki0619
#1: Vladivos-box, Putintedno, Navalnay Station, Krím-Deck.
2.
2.
Doomsayer
#1: "Lenintendo"

XDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
1.
1.
Nothing
Az oroszoknál már Április 1 van?

Mi lesz a neve?
Z-box? Anastation? Lenintendo?
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...