Egy bug miatt nem elérhető a Final Fantasy VII Rebirth Platinum trófeája

  • Írta: aronsz
  • 2024. április 1.
  • Érdekesség
Link másolása
A legújabb frissítés eltörte az egyik utolsó mellékküldetést, így nem gyűjthető be az összes trófea. Jelenleg csak azok számára van megoldás, akik rendelkeznek a játék fizikai kópiájával is.

Már februárban lehetett tudni, hogy a Final Fantasy VII Rebirth Platinum trófejára vágyóknak nem lesz egyszerű dolguk. Az 1.020-as patch érkezése hozott magával egy bugot is, ami miatt ez most konkrétan nem is lehetséges – számolt be róla a Kotaku.

A probléma a “Can’t Stop, Won’t Stop” mellékküldetéssel van baj. Egy ponton le kell győzni a “végső partyállat” G-Bike arcade szimulátoron felállított rekordját. Azonban a játék nem ismeri el a pontszámot, akármilyen magas is. Emiatt nem lehet teljesíteni a küldetést, azaz nem kapjuk meg érte a trófeát, és mivel nincs meg minden trófea, ezért a platinum elismerés sem érhető el.

A problémát egyesek már március 22-én felfedezték, a subredditek és különböző fórumok tele vannak csalódott, megoldást kereső játékosokkal. Sokan viszont nem olvassák ezeket a felületeket, amíg nem végeztek a játékkal, hogy elkerüljék a spoilereket, így valószínűleg a legtöbben csak akkor találkoznak a problémával, amikor már késő, hiszen már frissítették a játékot.

Megoldás pedig egyelőre csak azok számára van, akik rendelkeznek a Final Fantasy VII Rebirth fizikai kópiájával is. Ahhoz, hogy kikerüljük a bugot ugyanis a patch előtti verzióval kell próbálkoznunk, azaz lemezről, internetkapcsolat nélkül kell újratelepíteni a játékot, majd egy korábbi mentéstől (ahol még nem próbálkoztunk a küldetéssel) folytatni. Miután megvan a küldetés, már nyugodtan vissza lehet állítani az internetkapcsolatot és frissíteni a játékot.

2.
2.
TrishtanAG
#1: Ez egy olyan major bug, hogy amíg odajutsz a 120 órás játékban, háromszor is kijavítják.
1.
1.
Shao Kahn
Nincs véletlenül valami egyszerűbb megoldás erre, pl. hogy csak feltelepítem lemezről a játékot ps5-re, és az internet később automatikusan letölt valami hibajavítást? Annak idején egy ismerősömnek csak vért izzadva sikerült aktiválnia az internetet a PS5-ömön (nekem sosem sikerült volna), szóval nem szívesen kapcsolnám azt ki. És nem szívesen mondanék le a játékról egyetlen bugos mellékküldetés miatt.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...