Visszafoglalták a Helldivers 2 "robot Vietnámját"

  • Írta: pandaril
  • 2024. április 2.
  • Hír
Link másolása
Egy hónappal Malevelon Creek traumatikus elvesztése után április 1-jén azt a parancsot kapták a játékosok, hogy két másik bolygóval együtt szabadítsák fel az ikonikus planétát. És meg is tették.

A hamarosan két hónapos játék számos eleme miatt maradt vonzó játékosok százezreinek, akár a harcrendszert, akár az atmoszférát nézzük, találni fogunk olyasmit, ami behúz, és nem ereszt. Az egyik ilyen elem, hogy a játék voltaképpeni kampánya maga a galaktikus háború, ami valós időben zajlik, és ténylegesen a játékosok hatékonyságától függ az alakulása.

Legalábbis részben, ugyanis a konfliktus mögött egy olyan erő áll, aki (vagy akik) egyetlen döntéssel megváltoztathatja a hadjárat alakulását: Joel. A háborúmester szerepét betöltő kolléga az egyik tényező, aki miatt a játékosok hol kisebb, hol pedig nagyobb ellenállásba ütköznek, de elméletileg tőle erednek az úgynevezett főbb parancsok is. Ezek teljesítésére 24 órája van a játékosoknak, és megéri velük foglalkozni, mivel igen komoly jutalmat kapnak az irányított demokrácia-exportban résztvevők.

Ilyen parancs volt április 1-jén Malevelon Creek felszabadítása. A bolygó neve még azok számára is ismert lehet, akik nem játszottak a játékkal, mivel a Helldivers 2 felkapottsága révén közbeszéd tárgyává vált a játékosok által csak robot Vietnámnak nevezett pálya. Itt találkoztak a bogarakon edződött Helldiverek először az Automaton fenyegetéssel, és már ez is elegendő volt, hogy traumatizálja a játékosokat, viszont a kegyetlen túlerővel szembeni sorozatos vereségek miatt elvesztették a bolygó feletti irányítást. A mostani új parancs hatására viszont kevesebb mint egy nap alatt visszafoglalták a több millió Helldiver sírjaként szolgáló planétát.

Természetesen egyből adja magát a feltételezés, hogy csak egy áprilisi viccről van szó, vagy Joel egy kegyetlen tréfájáról, aki csak a megfelelő pillanatra vár, hogy újra rászabadítsa a játékosokra a teljes Automaton haderőt. Egyesek más nyugtalanító dolgokat fedeztek fel a játékban: óriási, rejtőzködő űrhajókat. A technológia nem új, a 100 évvel korábban játszódó első részben szereplő Illuminates faj már rendelkezett vele. Mondanunk sem kell, hogy megindította a játékosok fantáziáját a dolog.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...