Először mozog a MechWarrior 5: Clans

  • Írta: zoenn
  • 2024. április 2.
  • Videó
Link másolása
A tavaly szeptemberben leleplezett mechás akciójáték még idén újabb fejezettel bővül, ám a Piranha Games egészen eddig megváratott minket az igazi gameplay látnivalókkal. A GDC 2024 apropóján friss trailerrel és képekkel gazdagodtunk.

Ha nem jött be a 2019-es MechWarrior 5: Mercenaries nyitott világú megközelítése, akkor a tavaly szeptemberben leleplezett MechWarrior 5: Clans lineárisabb, de egyben a klasszikus részeket idéző játékmenetét kedvelni fogod. A sztoriközpontú kampányt az általunk összerakott mechával egyedül vagy az ötfős kooperatív módban is végigtolhatjuk.

A széria első kláninváziós története feszes küldetéseket ígér, ahol minden összetevőt gondosan megterveztek a párbeszédtől egészen a filmszerű harcokig. Az első gameplay előzetes a Smoke Jaguar klán öt pilótájára koncentrál, akik egymás segítve harcolnak az Inner Sphere néven ismert űrrégió inváziójában. A kadétprogram frissen végzett pilótái hamar a mélyvízben találják magukat, de legmodernebb BattleMecheket vezethetik a kiterjedt kampányon keresztül.

A sztoriban számos bolygót járhatunk be, a térképek nem randomizáltak, hanem kézzel készítettek, ahol az átgondolt taktikázás kerül előtérbe. Az új fejlesztési és testreszabási rendszerek állnak a rendelkezésünkre, beleértve a Mech Labort, a Hardpointot és az Omnipodot. Emellett bemutatkozik a madártávlatból látható Battlegrid, és a gyors parancsok kiosztására alkalmas körmenü.

A MechWarrior 5: Clans még idén megjelenik PC-re, Xbox Series X/S-re és PlayStation 5-re. További screenshotokat a galériánkban találsz.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...