A játékidőnk több mint felét régi játékokkal töltöttük tavaly

  • Írta: osan
  • 2024. április 3.
  • Érdekesség
Link másolása
Piaci jelentésekből kiderül, hogy 2023-ban a játékokkal töltött időnk 60 százalékát régebbi címek tették ki, mint a Fortnite, a GTA V, a Tom Clany’s Rainbow Six: Siege vagy épp a Minecraft.

A Newzoo piaci elemzőcég legújabb jelentéséből több érdekes dolog is kiderül, mint például az, hogy míg a PC-s és konzolos piac 2,6 százalékkal nőtt 2022-höz képest, a teljes játékidő csökkent, sőt annak a 60 százalékát korábban megjelent, folyamatosan támogatott online játékok tették ki.

Április 2-án, azaz tegnap jelent meg a jelentés, melyből kiderül, hogy a PC-s és konzolos piac 93,5 billió dollárnyi bevételt ért el 2023-ban. A top 10 játék, melyekkel a legtöbb időt töltöttük iparszinten régebbi címek voltak, kivéve Xbox Series-konzolokon, ott sikeresen bejutott az első 10-be a Starfield.

Játékidőnk 80 százalékát mindössze 66 játék tette ki, 60 százalékát olyan címek, melyek 6 vagy több éve jelentek meg – mint a Fortnite, Roblox, Minecraft vagy GTA V. A maradék játékidőnket pedig igaz, újabb címekkel töltöttük, de közülük sok olyan cím volt, melyek évente megjelennek, mint az NBA- vagy a Madden-játékok. Össz-vissz 8 százalékot töltöttünk ténylegesen új játékokkal, mint a Baldur’s Gate III vagy a Diablo IV.

A riportban kiemelik, hogy „egyre nehezebb lesz játékosbázist szerezni, főleg a jelenlegi felállásban, mikor az örökzöld címek és a robosztus szalagon gyártott címek uralkodnak.” A tendencia alapján, ha egy kiadó vagy fejlesztő új címet szeretne kidobni a piacra, hatalmas hátránnyal indul, hiszen nemcsak az új játékokkal, de olyan címekkel is versenybe kell szállnia, mint a Fortnite vagy a Roblox, melyek ingyenesek és végeláthatatlan tartalommal rendelkeznek mind fejlesztői, mind a játékosok által létrehozott oldalról.

19.
19.
Doomsayer
#17: Ingyenes, de a legtöbb pénzt kaszáló cuccok.
14.
14.
DragonBleacPiece
#10: hát meg kell fegyelmezni a gyerekeket hogy ne a gyerek legyen a főnök hanem a szülő
8.
8.
Nothing
"...csak a Nintendo-s lista tartalmaz olyan címeket, amivel értelme is van játszani."

Nem kötekedés, de milyen alapon határozod meg, hogy mivel van "értelme" játszani? Mivel telik "értelmesebben" egy Mario-ra szánt óra, mint pl. egy FC24 vagy CoD?
7.
7.
Csoki80
Ezek azért mesze vannak a "régiektől". Én amit játszottam FF7, Generals Zero hour, FFX, Gran Turismo 4, Mario Sunshine, C-12 final resistance, Tombi és Diablo II.Ezek közül se mondanám mindet réginek max középkorúnak :-)
6.
6.
xanatos0911
#4: +1

Aztan csodalkoznak az emberek, hogy minden masodik gyerek adhd/figyelemzavaroskent lesz megbelyegezve “szakertok” altal. Annak a gyereknek nem kene ennyire kinyalni a segget. Egy jó könyvet kéne olvasnia és zenét hallgatnia, 6 óra nem a világ vége.
5.
5.
zoli12i
Elkeserítő egy lista. Csupa igénytelen cucc (számomra). PS-nél a top10-ből egyikkel sem játszom.
Ugyanakkor vicces ez a állandó HW f@szméricsgélés, amikor ilyen igénytelen játékokra van igény.
4.
4.
Grabowsky30+
#2: Azért ez sokat elmond a mai szülőkről és gyerekekről! Picit félek attól, hogy milyen lesz ez a korosztály ha felnő!
3.
3.
crytek
#2: Igen mivel ez egy átlag és az átlagot így mérik. tudod ha lölö keres egy évbe 10 milliárdot te meg 100 milliót akkor a kettőtök átlaga több milliárd ft. És te hiába nem láttál vagy fogsz látni soha milliárdokat ez az átlag..
2.
2.
Doomsayer
Mindig jópofa, amikor úgy van megfogalmazva, hogy ezekkel "töltöttÜK" az időnket, aztán ha megnézem a PC-s listát azt látom, hogy a GTA5-el valaha játszottam már és nem tetszett, de a többit soha az életben nem láttam egy másodpercig sem. Ps lista dettó, az Xbox-osról meg még a Starfield-del játszottam pár órát. Ráadásul, ha belegondolok, akkor csak a Nintendo-s lista tartalmaz olyan címeket, amivel értelme is van játszani.

Minden esetre a Fortnite azért mindenhol az élen van. Well...
Munkatársam kisfia annyira Fortnite player, hogy most a PS5-ét el kell adni és venni neki egy Switch-et helyette, mert csak ezzel az egy játékkal tolja és amikor autóval mennek haza Lengyelországba, akkor a hat órás úton nem tud vele játszani a PS-el. Szóval mivel USB áram van a kocsiban és a telefon internetét meg lehet osztani a Switch-csel, ezért most csere lesz. ...
1.
1.
crytek
Arra is kitérhettel volna pl top 20 ban mi az amit a legtöbben végigvittek (acsik miatt könnyű ezt látni) és hány % stb
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...