A stúdiók vezérigazgatóinak többet kéne tenniük, hogy megvédjék az állásokat

  • Írta: osan
  • 2024. április 15.
  • Érdekesség
Link másolása
A Nemzetközi Játékfejlesztők Szövetsége (eredeti nevén International Game Developers Association, vagyis IGDA) közleményben kéri a vezérigazgatókat, hogy tegyenek meg többet az állások megtartása érdekében.

Több mint 8700 munkavállaló elbocsájtásánál járunk ebben az évben, és a helyzet súlyosságát és hatását nem lehet eléggé kihangsúlyozni – olvasható az IGDA által kiadott közleményben, melyben arra kérik a stúdiók vezetőit, hogy fenntartható változtatásokat eszközöljenek annak érdekében, hogy elkerüljék a felesleges elbocsájtásokat.

Jogosan aggódhatnak a fejlesztők a karrierjük stabilitásán és magán az iparágon is. A közleményben kiemelik, hogy „Tehetséges személyek, főleg azok, akik történelmileg marginalizált közösségekből származnak, valószínűleg a videojáték-iparon túl is megélhetési forrásukat keresik, köszönhetően az instabilitásnak. Ezzel szakértelmi szakadékok és egy-egy demográfiai csoport alulreprezentációja alakulhat ki.

Több támogatói erőforrást is összegyűjtött az IGDA, hogy az érintett fejlesztőket segítse és ingyenes tagságot, illetve mentorálást ajánlanak nekik.

1.
1.
Nothing
A dolgozókkal foglalkozni? Javítani a beosztottak helyzetén?
Na de akkor hogyan kereshetnék magukat gennyesre szegény CEO-k? Gondolkozzunk már egy picit!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...