AAA Invincible-játékra gyűjt a Sykbound

  • Írta: pandaril
  • 2024. április 16.
  • Hír
Link másolása
Robert Kirkman cége meglepő módon befektetőket keres egy Invicible-játékhoz, még meglepőbb, hogy a terveik szerint egy igazi, bombasztikus AAA-játékot készítenének.

Az utóbbi évek egyik legjobban futó franchise-a az Invincible, ami nemcsak kiaknázza a gonosz Superman toposzt, de külön mélységet ad még a főgonoszoknak is, a főszereplő belső vívódása pedig legalább annyira fontos eleme a történetnek, mint maguk a fizikai összecsapások. Persze, az is nagyon lendített a képregények és a sorozat népszerűségén, hogy rendkívül brutális és kendőzetlen ábrázolással mutatja be, hogy mi történik, ha egy szupererős űrlény rámarkol egy ember fejére.

Ezért is érdekes, hogy a franchise mögött álló Skybound most befektetői gyűjtésbe kezdett a Republic nevű oldalon. A cikk írásakor közel kilencszeresen túlteljesített cél még mindig nincs félmillió amerikai dollár, így még furcsábbnak hathat, hogy a stúdió nem egy olyan indie projekt megvalósításának lehetőségét szondázza, ami talán ki is jönne ennyi pénzből, hanem kifejezetten egy AAA-játékot akarnak készíteni.

Az egyértelmű marketinghúzás ellenére a Skybound eddig 30 iparági veteránt állított rá a projektre. Bár valószínűleg a stúdió rendelkezik a szükséges büdzsével a játék elkészítéséhez, tagadhatatlanul működik az a marketing, hogy egy igazán nagy költségvetésű, ízig-vérig Invincible-játékot próbálnak támogatni indie címekre jellemző módszerrel. Természetesen a befektetők is jól járnak majd, hisz a házon belüli fejlesztés eredményeként egy sikeres projekt után több pénz marad a Skyboundnál, és abból többet is tudnak visszaosztani a befektetőknek.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...