HWSW: Reklámokat tesztel a Microsoft a Windows 11 start menüjében

  • Írta: szlav
  • 2024. április 16.
  • Hír
Link másolása
Újabb helyen bombáznák a fejlesztők promóciókkal a Windows 11 felhasználóit, de egyelőre még nem biztos, hogy a stabil kiadásokba is bekerülnek a Start menübe szánt új ajánlások - írja a HWSW.

A Microsoft elkezdte tesztelni a hirdetések megjelenítését a Windows 11 Start menüjében, ami a cég kommunikációja szerint elvezetheti a felhasználókat a Microsoft Store-ban elérhető „nagyszerű” alkalmazásokhoz. Az appok ajánlásait kísérleti jelleggel a Windows 11 Insider Preview Build 22635.3495-ös buildjét használó szűk felhasználói kör láthatja.

A promóciók a Start menü „Ajánlott” szekciójában jelennek meg a legutóbb telepített és gyakran megnyitott alkalmazások közt. A tesztfázisban résztvevők az ajánlásokat kikapcsolhatják a Gépházon keresztül a menüre vonatkozó, egyéni preferenciáknak megfelelő személyre szabást lehetővé tevő menüben.

A redmondiak nem először kísérleteznek azzal, hogy hirdetéseket ékeljenek a Windows egyik leggyakrabban használt elemébe, 2022 őszén a cég saját termékeit, például a OneDrive-ot kezdte el népszerűsíteni legördülő menükben.

Jó hír, hogy egyelőre az európai felhasználók biztonságban vannak - további részletek a HWSW-n.

4.
4.
Ooorky
Már most is csak Gamepass miatt van fent a Win 10, de ha ezt nagyon erőltetik jöhet a linux.
3.
3.
Neo1989
Annyira jó hogy I7 7700-al használok W10 Pro-t.
2.
2.
crytek
Felőlem. Eddig se zavartak a reklámok túlzottan
1.
1.
Extol
Szánalmas Microsoft. Fizetsz és reklámokat kapsz. Nem elég az a pénz nekik, amit a felhasználók adataival való bizniszeléssel "keresnek".
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...