Kézi PlayStation 1-et készített egy modder

  • Írta: pandaril
  • 2024. április 16.
  • Érdekesség
Link másolása
Nem egy szoftveres emulátorról vagy egy visszafejtett hardverről van szó, hanem egy eredeti PlayStation 1-et alakítottak át kézikonzollá. Az eredmény pofás, még ha nem is tökéletes.

Amerikában külön műfajnak minősülnek azok a hírek, amelyekben floridai férfi szerepel. A meghökkentő, döbbenetes történetek az internetes folklórba is bekerült. Ezt a trendet erősíti a floridai YveltalGriffin modder, aki félbehajtott egy PlayStation 1-et és kézikonzolt csinált belőle.

A piacon rengeteg kézi retró emulátor kapható változó áron és változó minőségben, de ezek mind szoftveres emulációt használnak. A PS Hanami nevet viselő eszköz viszont valódi PlayStation 1 hardverrel rendelkezik, mivel az eredeti konzol alaplapját hajtotta félbe a modder. Az egyedi műanyag házba ugyan befért egy képernyő és egy pár 18650-es akkumulátor is, viszont sem analóg karok, sem rendes hűtés, sem pedig optikai meghajtó nem kerültek a gépbe.

Emiatt az Xstation nevű program használata szükséges, ami egy virtuális optikai meghajtó, a játékokat így SD-kártyáról tudja csak beolvasni az eszköz (ami lássuk be, rendkívül kényelmes dolog). A két órás üzemidő sem nevezhető kiemelkedőnek, ráadásul a bekapcsológomb működése is problémás. Ezek ellenére egy abszolút megsüvegelendő eredményről van szó, főleg, hogy egyetlen ember munkáját dicséri a prototípusnak is beillő eszköz.

1.
1.
csoki0619
Ez szarra se való, kézi Gamepass-t a népnek, arra még Cryteknek is megmozdulna a pecke.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...